HOTEL GRONINGEN-ZUIDBROEK A7

Groningen is steeds meer in trek. Zowel als bestemming voor een dagje weg als bij buitenlandse toeristen die de noordelijke provincie en haar hoofdstad willen ontdekken. Hotel Groningen-Zuidbroek A7 is dan de perfecte uitvalbasis. Hier is het in en om het hotel genieten.

Al ruim twintig jaar bestaat Hotel Groningen-Zuidbroek A7. Gunstig gelegen ten op zichte van toegangswegen, natuur en stad, is hier voor ieder wat wils. General manager Victor de Reuver: “Het hotel ligt heel centraal in de provincie Groningen. Onze gasten komen voor de rust in deze natuurrijke regio en voor het bruisende van de stad. Die combinatie maakt ons hotel heel interessant. Het toerisme in de stad Groningen groeit zeker de laatste jaren hard, dat zie ik ook aan de toename van hetaantal buitenlandse bezoekers. De studentenstad met de vele winkels en gezellige terrassen slaapt nooit. Met onze shuttledienst of met het openbaar vervoer, ben je zo in het centrum. Bovendien is ons restaurant het laatste grote restaurant dat je tegenkomt als je met de auto onderweg bent naar Duitsland of Scandinavië, waardoor wij een uitstekende plek voor een tussenstop zijn. Ons hotel ligt dus dicht bij alle drukte, maar je verblijft hier wel rustig in een landelijke omgeving. Door het uitgebreide fiets- en wandelknooppuntennetwerk kun je vanuit het hotel mooie routes maken. Ook ons arrangement met een dagtocht naar het Duitse Waddeneiland Borkum is ideaal voor natuurliefhebbers. ”

Culinaire trends
Groningen staat volgens de hotelmanager bekend om haar gastvrijheid en dat is zeker ook iets waar zijn hotel voor staat. Victor: “Het opbouwen van relaties, zowel met bedrijven als met onze gasten, vinden wij erg belangrijk. We willen iedereen die hier komt een goed gevoel geven.” Het hotel werkt veel samen met bedrijven in de regio. Dat zien we ook op de uitgebreide menukaart terug. Daarop staan gerechten met ingrediënten van regionale leveranciers. “We werken zo veel mogelijk met producten uit deze regio en van het seizoen. De asperges bij het diner, zaten die ochtend nog in de grond. Vers van het land komen ze bij ons.” In het restaurant zijn onlangs nieuwe stoelen geplaatst en ook in de keuken zijn er vernieuwingen doorgevoerd met de komst van een nieuwe chef-kok. Victor licht toe: “Met de komst van chef-kok Aleth Split zijn we in het restaurant een nieuwe weg ingeslagen. ‘Eet het en beleef het’, is het motto. Met nog meer variatie, kleur en smaak op de borden en door het volgen van culinaire trends, willen we onze gasten blijven verrassen. Het geeft een goed gevoel dat de vernieuwingen in onze keuken niet onopgemerkt blijven. Ons team is erg actief op social media en daar lezen we veel positieve reacties. Binnenkort wordt de hotelbar ook nog verbouwd. Die vind je nu apart van het restaurant, maar daar gaan we één groot geheel van maken. Dan sluiten ze nog beter op elkaar aan.”

Maatwerk
Hotel Groningen-Zuidbroek A7 beschikt over acht zalen voor vergaderingen, congressen en feesten. Bovendien is Eurohal Expo & Events onderdeel van het hotel. Met een capaciteit tot maar liefst 7500 personen en een vloeroppervlakte van 6400 m2 is het een geschikte locatie voor grote evenementen. Victor: “Door de ligging tussen de stad Groningen en de Duitse grens, de goede bereikbaarheid, de vele ruimte en de faciliteiten van ons hotel weten steeds meer internationale bedrijven ons te vinden om hier evenementen te organiseren. Wij hebben alles onder één dak. Bovendien liggen we op slechts dertig minuten rijden van Groningen Airport Eelde. Daarbij worden onze ervaring, deskundigheid en kwaliteit erg gewaardeerd. De wensen van klanten uit allerlei facetten van het bedrijfsleven moeten namelijk worden begrepen en ons professionele team kan dat.” Zo wordt jaarlijks in de Eurohal Expo & Events de Internationale Dutch Supercross georganiseerd en het IICH Groningen. De ruimte is flexibel in te richten waardoor er vele mogelijkheden zijn. Tijdens het IICH Groningen vond bijvoorbeeld een galadiner plaats in de piste met een Friese paardenshow aan tafel. Momenteel worden voorbereidingen getroffen voor een grote theaterproductie die naar verwachting veertigduizend bezoekers zal trekken. “Bij het organiseren van een evenement is persoonlijk contact heel belangrijk. Er komt zo veel meer bij kijken dan alleen het verhuren en vullen van een ruimte. Wij nodigen bedrijven vooraf uit voor een rondleiding door de Eurohal Expo & Events, zodat alles uitgebreid besproken kan worden. Wij leveren niet alleen een ruimte, maar ook kennis en expertise voor de organisatie van meetings, incentives, conferences and exhibitions (MICE). Door een goede samenwerking leveren wij maatwerk af”, aldus Victor. Hotel Groningen-Zuidbroek A7 is dus niet alleen de ideale uitvalbasis om Groningen als bezoeker te verkennen, maar door de combinatie van een hotel met vergaderzalen en een grote evenementenhal is het ook zeker een uitstekende keuze voor het bedrijfsleven. Op naar gastvrij Groningen!