Hotel Groningen-Zuidbroek
Grootste plannen in het hoge noorden

Kay Franke en Annelies Hammink vormen sinds begin dit jaar de directie van Hotel Groningen-Zuidbroek. Ze hebben grootste plannen voor het hotel en vertellen er graag meer over.

Annelies Hammink, 4e generatie Van der Valk en opgegroeid in Theaterhotel Almelo, heeft samen met haar partner Kay de afgelopen vijftien jaar op directieniveau in verschillende Van der Valk hotels gewerkt. Nu is het tijd om samen een hotel te leiden. Sinds begin dit jaar zijn ze met hun drie kinderen Marijn (6), Maurits (8) en Merle (10) verhuisd naar het noorden van ons land om aan de slag te gaan in Hotel Groningen-Zuidbroek.

De afgelopen maanden heeft het directiepaar niet stilgezeten, want inmiddels zijn de eerste vernieuwingen zichtbaar. Zo is parkeren gemakkelijker geworden op het vernieuwde parkeerterrein. Het verbouwde terras geeft een prachtig uitzicht over de tuin met als eyecatcher een fontein. Ook zijn de vergaderzalen vernieuwd en voorzien van alle moderne faciliteiten. Annelies vertelt: “We gaan stap voor stap te werk om het hotel te vernieuwen. Dit alles doen we in de landelijke stijl van het hotel, passend bij de omgeving. Wanneer dit magazine uitkomt, hoop ik dat ook het dak inclusief de gevel vernieuwd is. Natuurlijk mag een nieuwe toekan bij de nieuwe hoofdentree niet ontbreken.”

Hier blijft het niet bij. In 2021 staat er nog meer op de planning, aldus Kay. “In de volgende fase worden de hotelkamers aangepakt. Er zijn tachtig kamers die een make-over krijgen en de overige kamers worden volledig vernieuwd en voorzien van eigentijdse luxe en comfort.” Annelies vult aan: “Daarnaast starten we ook met de vernieuwing van het restaurant. De gehele uitstraling wordt aangepakt, van het behang tot de gordijnen. Ook komt er een Live Cooking buffet, waar gasten kunnen genieten van vers bereide gerechten. Ik kan niet wachten tot we zover zijn!”

Volgens Kay heeft Hotel Groningen-Zuidbroek de ideale ligging. “Het hotel ligt centraal, dicht bij de stad én de natuur. Wij onderscheiden ons door de groene uitgestrekte ligging, hier kun je echt tot rust komen. Je kunt in deze omgeving heerlijk wandelen en fietsen, maar ook de drukte opzoeken van de stad Groningen.” Deze veelzijdigheid zie je ook in het type gast terug. “Door de ligging vlak bij de stad is er veel bedrijvigheid om ons heen. Dit zie je doordeweeks aan het aantal zakelijke boekingen. ‘s Avonds en in de weekenden zien we dat veel toeristische gasten ons hotel weten te vinden. We spreken beide gasten aan en dat maakt het werk hier zo leuk.”

Het hotel is gelegen op een perceel van 17,5 hectare, wat veel mogelijkheden biedt. Zo heeft het directiepaar de wens om een grote moestuin te realiseren om eigen groente en fruit te verbouwen. “Al is de realisatie van deze plannen nog wel lastig in deze onzekere tijd, dus we kijken nog niet te ver vooruit”, aldus Annelies. Dit geldt ook voor de plannen voor de naastgelegen Eurohal, waar jaarlijks grote evenementen worden georganiseerd zoals het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen en Dutch Supercross.

Het directiepaar zit helemaal op haar plek in het noorden van ons land. “Wij hopen veel gasten te mogen verwelkomen in ons vernieuwde hotel in deze prachtige omgeving!”