Van der Valk Hotel Mons blijft groeien

Nog maar tweee?nhalf jaar is Van der Valk Hotel Mons Congres & Spa open en het wordt nu al uitgebreid. Het hotel in de Waalse stad Mons, dat in Nederland beter bekend staat als Bergen, ligt ongeveer vijftig kilometer ten zuiden van Brussel. Begin 2018 wordt hier gestart met de realisatie van 25 nieuwe kamers en een zeer uitgebreide wellness en fitness van maar liefst 850 vierkante meter.

Lauren en Mathieu Wohrmann, 4e generatie Van der Valk, zijn druk bezig met het ontwikkelen van alle plannen voor het nieuwe deel van hun hotel. Mathieu: “De bestaande vleugel zal in een L-vorm doorlopen. De wellness en fitness krijgen grote raampartijen, dus veel licht, maar we gaan er wel voor zorgen dat je niet van buiten naar binnen kunt kijken, zodat de privacy gewaarborgd blijft. Op de planning staan onder andere een groot zwembad, sauna, bubbelbad en behandelkamers voor massages en dergelijke. Het wordt groots opgezet. Niet alleen hotelgasten zullen er gebruik van kunnen maken, maar ook mensen uit de omgeving. We willen gaan werken met personal trainingssessies in de fitness en in het zwembad kun je bijvoorbeeld ook aquabike lessen gaan volgen.” Lauren: “Boven het fitness- en wellnessdeel zullen 25 nieuwe kamers komen. Elke verdieping hiervan krijgt weer een eigen thema, zoals ‘Zen’ of ‘Hout’. We zijn nog bezig met de precieze invulling.”

Er was veel behoefte aan extra kamers, vertelt Mathieu. “Sinds het begin gaat het hier echt top. We hebben dit jaar een gemiddelde kamerbezetting van 86 procent, dat is enorm. We merken dat onze formule vooral zakelijke gasten aanspreekt. En natuurlijk spreekt het veel mensen aan dat ze bij ons ook lekker kunnen eten en blijven overnachten. Met de wellness en fitness denken we een nog breder clie?nteel aan te kunnen spreken. Die 25 extra kamers zijn dus zeer welkom!” Hotel Mons Congres & Spa ligt in de zogenaamde ‘gouden driehoek’ van Mons. Tegenover het hotel zal naar verwachting in 2018 het station van architect Calatrava openen en naast het hotel ligt het door de bekende architect Libeskind ontworpen congresgebouw MICX.

Roerige tijden
Nog een project waaraan gewerkt wordt, is er e?e?n in het nieuwe station. Mathieu: “Ik zou daar heel graag een microbrasserie willen starten, maar dan moet het natuurlijk eerst geopend zijn. Dat was oorspronkelijk voorzien voor 2015, dus dat loopt aardig uit.”

Het grootste project wat er echter zit aan te komen is bij Mathieu en Lauren prive?, want ook daar zitten ze niet stil. Sinds de opening zijn ze getrouwd en kregen ze hun eerste dochter Olivia. Binnenkort zal nummer twee zich al aandienen. “Dat project zal waarschijnlijk de meeste energie gaan vergen”, lacht Mathieu. “Tot nog toe hebben we in het hotel gewoond, wat natuurlijk heel makkelijk is, zeker in de opstartfase. Maar straks met twee kinderen wordt ons appartement te klein, dus hebben we een huis gekocht vlak bij het hotel.”

Hoewel het hotel dus pas een paar jaar open is, krijgt het restaurant al een kleine facelift de komende tijd. Lauren: “We gaan het restaurant nog sfeervoller maken met wat nieuwe kleuren.” Het restaurant is zeer populair. Elke vrijdag- en zaterdagavond kun je er terecht voor een Live Cooking buffet en op zondagmiddag is er een uitgebreide brunch, die ook bij de locals uit Mons in de smaak valt. Mathieu: “In het begin waren we enorm overdonderd. De eerste dagen na de opening ging het nog, maar het zat hier al heel snel compleet vol. Het is hier druk en er gebeurt veel, mij hoor je niet klagen. Laat het zo maar doorgaan!”