Van der Valk Hotel Nuland wordt omgetoverd tot nieuw experience-hotel

De bakermat van het Van der Valk-concern Hotel Nuland staat een bijzonder jaar te wachten. De komende maanden ontstaat hier namelijk een uniek en compleet nieuw experience hotel.

“In februari is het nieuwe casino al geopend. In de zomerperiode wordt vervolgens gestart met de complete verbouwing van het hotel”, vertelt hotelmanager Wendy van der Valk, 4e generatie, enthousiast. Tegelijkertijd is ze zich bewust van de grote uitdaging die haar en haar team te wachten staat. Het gebouw wordt namelijk compleet gerenoveerd en krijgt een nieuwe aanbouw. Daarbij worden twee kamervleugels met nog eens 28 kamers op het hoteldak gebouwd. Het restaurant wordt in een nieuw jasje gestoken en uitgerust met een ‘Live Cooking’- gedeelte. Verder komt er een nieuw congrescentrum, een ruim opgezet wellnesscentrum met verschillende sauna’s, bubbelbad en fitness- ruimte, en een kleine bioscoop.

Wendy van der Valk en haar team in Nuland kijken vooral ook uit naar de veranderingen in het gastronomische gedeelte. “We krijgen een echte ‘experience-wereld’. Bijvoorbeeld een zaal die is uitgerust met technische snufjes, waardoor we op verzoek van onze gasten een strandpicknick, een lunch op de top van een berg of zelfs een vulkaanuitbarsting op een groot scherm kunnen simuleren. Dat zal een echte highlight worden.” Daar komt nog een nieuw concept voor bruiloftsfeesten bij.
Eerst de huwelijksvoltrekking in de prachtige hoteltuin met aansluitend een galadiner in een van de 
feestzalen. Ten slotte kunnen de gasten de clubdiscotheek in het souterrain van het hotel ‘onveilig’ maken. Het belooft echt een bijzonder goed jaar te worden in Nuland.