Hotelbar OZZO hotel Sassenheim - Leiden

Centraal gelegen tussen de bloemenvelden is Hotel Sassenheim-Leiden een goede uitvalbasis om erop uit te gaan. Sluit de dag vervolgens relaxed af in OZZO Oriental Restobar.

Inmiddels hebben meerdere Van der Valk Hotels een hotelbar onder de naam OZZO, maar in 2008 was Hotel Sassenheim-Leiden de eerste die dit concept introduceerde. Directeur Ab de Bruijn vertelt: “OZZO is inmiddels veel meer dan een hotelbar voor enkel een lekker drankje en hapje. Er is een volwaardige keuken waar onze koks live oriëntaalse maaltijden bereiden. Daarom hebben we de bar twee jaar geleden nog beter neergezet en de naam aangepast naar OZZO Oriental Restobar. Het is een bar en restaurant in één.”

Het warme interieur bestaat uit onder meer grote fauteuils, gezellige zithoeken en comfortabele hoge stoelen aan de bar. “Of je nu alleen een cocktail wilt drinken of de hele avond met vrienden wilt tafelen, iedereen kan hier een fijne plek vinden. Ik vind de sfeer heel prettig en relaxed. Het is echt een loungebar.”

Op de menukaart staan diverse soorten sushi en sashimi en gerechten zoals kreeft en eendenborst. “Ik durf te zeggen dat wij de beste sushi van de regio serveren. Wij zijn niet voor niets een hotspot. Gasten komen speciaal naar ons hotel vanwege OZZO.”

Bloemenliefhebbers

Op een kwartiertje rijden ligt de toeristische trekpleister de Keukenhof, waar in het voorjaar vele soorten bloemen te bewonderen zijn. Het beroemde park in Lisse trekt jaarlijks meer dan een miljoen bloemenliefhebbers van over de hele wereld die komen voor de talrijke inspiratietuinen en bloemenshows. Al jarenlang is er een goede samenwerking tussen Hotel Sassenheim-Leiden en de Keukenhof. “Al die toeristen willen hun bezoek aan het park combineren met een fijne plek om te dineren en te overnachten. Dat kan natuurlijk bij ons! Zo versterken we elkaar en kunnen we samen een optimale ‘Bollenstreekbeleving’ bieden”, aldus Ab. De samenwerking is daarbij letterlijk in het lentepark terug te zien, want ook de speciale rood-witte Gerrit van der Valk-tulpen staan er elk jaar prachtig bij.

In het hart van de bollenstreek

Ook buiten de Keukenhof zijn er in het voorjaar volop bollenvelden te zien. Iets dat volgens Ab nooit verveelt. “Ons hotel ligt midden in het hart van de Bollenstreek. Al die velden vol kleurrijke bloemen, dat blijft een mooi gezicht. Het rood van de tulpen is zó rood, dat is echt uniek, dat zie je nergens. Ook direct rondom het hotel zijn ruim achttienduizend bollen geplant zodat nu, zoals elk voorjaar, alles prachtig in bloei staat.”

Hotel Sassenheim-Leiden is niet alleen een goede uitvalsbasis om de bollenvelden te bezoeken. Door de centrale ligging in de Randstad, op loopafstand van het treinstation van Sassenheim en aan de A44, zijn ook Leiden, Den Haag, Amsterdam en Schiphol vanaf het hotel snel te bereiken. “Bovendien liggen we dicht bij het strand van Noordwijk en Katwijk. Wandelaars en fietsers zijn bij ons op het juiste adres, want vanaf hier kun je alle kanten op. Bij de receptie liggen diverse routes klaar. Na een dag op pad kun je heerlijk bijkomen in OZZO Oriental Restobar of in Restaurant Nest. En vergeet ook onze fitness met sauna en Jack’s Casino niet!”