Update verbouwing hotel Liége Sélys

In 2019 opende Hotel Liège Sélys na een overname de deuren. De grote verbouwing van dit luxe hotel in een historisch pand in hartje Luik is nu afgerond. Dat is een bezoek meer dan waard! Toen vorig jaar de coronacrisis uitbrak, besloot directeur Marco Wohrmann de gedwongen sluiting van zijn hotel goed te benutten. Marco vertelt: “Toen we twee jaar geleden Hotel Liège Sélys overnamen, wilden we het in fases gaan verbouwen om het helemaal Van der Valk-waardig te maken. Toen alles als gevolg van de coronamaatregelen dicht moest, besloten we meteen door te pakken. In een relatief korte tijd is vrijwel alles vernieuwd.”

Het hotel is gelegen in een voormalig kasteel en historisch erfgoed, iets waar bij de verbouwing rekening mee moest worden gehouden. “De authentieke elementen wilden we juist graag behouden. Uitgangspunt was moderniseren met oog voor de historie. Ook de functionaliteit was een aandachtspunt. Zo was de voormalige keuken verdeeld over drie verdiepingen. De grote open keuken ligt nu helemaal op de begane grond, mooi voor gasten om te zien en ook veel praktischer voor ons keukenteam.

Het restaurant Atelier du Sélys heeft hierdoor nu ook Live Cooking tijdens ontbijt, brunches en diners. De grote raampartijen geven een panoramisch zicht op de stad. “Dat zicht was eerst helemaal ingesloten. Dat hebben we opengebroken zodat je hier wel 200 graden rond kunt kijken.”

Hoge kwaliteit

Bij binnenkomst zie je eerst de lobby en de brasserie, waar ook kleine gerechten verkrijgbaar zijn. “We hebben er bewust voor gekozen om daar ook Luikse gehaktballen en een croque-monsieur op de menukaart te zetten om het toegankelijk te maken”, vertelt Lee Wohrmann, Marco’s neef en operationeel manager van het hotel. “Voorheen was dit een vijfsterrenhotel en veel exclusiever. Wij bieden voor iedereen hoge kwaliteit en willen de drempel om binnen te komen laag houden.” Een informeel hapje of drankje kan ook prima in de bar van het restaurant of in de kelderbar. In die laatste zit u onder de gewelven van het kasteel wat het extra sfeervol maakt.

Romantiek

Het hotel heeft 125 kamers waaronder suites. Deze zijn nu allemaal up-to-date. Marco’s vrouw Anne-Sophie licht toe: “De hotelvleugel heeft moderne, ruime kamers. Daarnaast hebben we acht suites in het voormalige kasteelgedeelte met een historische sfeer. Daar waan je je nog echt in het kasteel. Zeker in de romantische suite met een open badkamer en een bad op pootjes.” De hotelnaam geeft al aan waar relaxed badderen nog meer kan, want er is ook een spa. En wat voor een. Met 1300 m2 is het de grootste stadsspa van België met een binnenzwembad, hamam, behandelruimtes en een fitness. “Partner Dao is de wellness-specialist en beheert het. De spa is open voor daggasten en wie in ons hotel verblijft, mag van alles gebruikmaken.” Voor vergaderingen en feesten kan een van de twaalf zalen worden gereserveerd. Ook die zijn vernieuwd en kregen een houten vloer en nieuw schilderwerk. Bij een hotel in een voormalig kasteel kan een balzaal uiteraard niet ontbreken. “Die is natuurlijk perfect voor een bruiloftsfeest. Sowieso is dit een ideale trouwlocatie”, aldus Anne-Sophie.

Aanwinst

De luxe en historie maken Hotel Liège Sélys tot een mooie aanwinst binnen Van der Valk, vindt Marco. “Het hotel ligt op een heuvel, de Mont Saint-Martin. Hieronder liggen zelfs nog middeleeuwse stadsmuren. Vroeger sliepen hier de burgemeesters van de stad. De geschiedenis van deze locatie gaat eeuwen terug. Het hotel heeft een uniek verhaal, dat alleen al maakt het bijzonder om hier te verblijven. Bovendien is het een echt stadshotel, dicht bij het historisch centrum van Luik. Ideaal voor een weekendje weg, want 100 meter verderop liggen de winkelstraten en je kunt heerlijk wandelen langs de Maas. Een verblijf in ons totaal vernieuwde hotel maakt het dan compleet!”