Verrassende Ideeën
Vanzelfsprekend Van der Valk

Pareltje aan de Côte d’Azur

In het zuiden van Frankrijk, gelegen aan de prachtige Côte d’ Azur vindt u de Van der Valk hotels St. Aygulf en Le Catalogne. Directeur Freek Luiten, 4e generatie Van der Valk, wordt ondersteund door zijn zussen Nanda en Ines. Het afgelopen jaar is er veel in en rondom het hotel vernieuwd. Voor Valk Magazine reden genoeg voor een reisje naar Zuid-Frankrijk.

‘Doordat we aan zee zitten begint het terrasseizoen al vroeg en eindigt laat in het jaar.’

Martin en Caroline Luiten, 3e generatie Van der Valk, hebben zo’n 35 jaar geleden Hotel St. Aygulf overgenomen. Al hun vijf kinderen zijn hier opgegroeid. Freek, Nanda en Ines zijn in Frankrijk gebleven. Freek is algemeen directeur en Ines heeft de leiding over de Beach Club BL&BL , Nanda is verantwoordelijk voor Hotel Le Catalogne. Hun zus Tessa, binnenhuisarchitecte, heeft de afgelopen tijd veel creatieve ondersteuning gegeven tijdens de renovaties. Daarnaast is zij maandelijks in Nederland om de afdeling van Valk Design te ondersteunen.

Er is het laatste jaar erg heel veel gebeurd in Hotel St Aygulf. De gevel van Hotel St. Aygulf heeft een metamorfose ondergaan. De zonneschermen zijn vervangen en de gevel is volledig gerenoveerd . Ines: “We zitten natuurlijk op een mooi punt waar het hotel goed te zien is. We krijgen zoveel positieve reacties over onze nieuwe gevel. Het is duidelijk dat dit een goede zet is geweest.”

Niet alleen de buitenkant is aangepakt. Binnen hebben ruim de helft van alle hotelkamers een volledige renovatie ondergaan . Zo is er een nieuwe familiekamer met stapelbed en uitzicht op zee. Ines: “We hebben gekozen voor kleuren die passen bij onze omgeving. Het klinkt cliche? maar wit en lichtblauw typeren de rust die we willen uitstralen.” De nieuwe Suite Royale beschikt over een groot bed met een ruime inloopkast en is van alle luxe voorzien. Daarnaast beschikt de kamer over een bad met uitzicht op zee. Ook in deze ruimte staan licht en rust centraal. Ook de lounge en twee vergaderzalen zijn in een nieuw jasje gestoken.

‘We zitten natuurlijk op een hoek waardoor we veel opvallen. We krijgen zoveel positieve reacties over onze nieuwe gevel. Het is duidelijk dat dit een goede zet is geweest.’

Het terras is een belangrijke ontmoetingsplek voor gasten van het hotel. Ines: “Doordat we aan zee zitten begint het terrasseizoen al vroeg en eindigt laat in het jaar. Met voldoende schaduwplekken en zitplaatsen is dit een erg populaire plek voor gasten om te ontbijten, lunchen, dineren of te borrelen. Via het terras kom je trouwens ook bij onze eigen Beachclub Bleu & Blanc. Het panoramisch uitzicht over de Middellandse Zee nodigt uit om heerlijk te relaxen op de strandbedden of lounge banken. Dit is een van mijn favoriete plekjes, direct aan het strand met een heerlijk glas wijn.”

Helaas is er voor Ines weinig tijd om hier deze zomer van te genieten. “De zomer is bij ons de drukste periode. Al wordt het voor- en najaar ook steeds populairder. Onze gasten variëren van jonge stelletjes, gezinnen tot ouderen. Het is fijn om te merken dat zo’n brede doelgroep zich bij ons thuis voelt. Een groot pluspunt voor onze gasten is dat wij veel samenwerken met Hotel Le Catalogne. Zo heeft Le Catalogne een buitenzwembad en geen restaurant en heeft Hotel St. Aygulf het strand op loopafstand en wel een restaurant. Gasten kunnen dan van beide hotelfaciliteiten gebruik maken.” Le Catalogne blijft zich ook ontwikkelen. Nanda: “We hebben het afgelopen jaar de ontbijtruimte aangepakt, het is meer van deze tijd geworden. Het volgende plan is om het buffetgedeelte aan te pakken. En de entree? met receptie en restaurant staan ook nog op het lijstje. Hier hopen we volgend jaar mee te starten.”

Naast zonnen, zwemmen en relaxen biedt de omgeving van de hotels nog zoveel meer. Een bezoek aan de bekende steden Fréjus, St. Tropez, Nice, Cannes is zeker de moeite waard. Volgens Ines is er nog zo veel meer te zien te doen. “Gasten adviseer ik graag om eens Château Sainte Roseline te bezoeken. Een typisch Frans wijnhuis omgeven door prachtige natuur. Typische Franse stadjes als St. Paul de Vence en Eze zijn ook een bezoek waard. Voor de gast die van actieve uitjes houdt, is een bezoek aan Gorges du Verdon zeer geschikt. In dit gebied kan je erg mooie wandelingen maken bijvoorbeeld door de kloof en ruige rotsen met een bijzonder uitzicht over felblauw water. Hotel Saint Aygulf en Hotel Le Catalogne liggen op ongeveer 1.300 kilometer afstand vanaf Utrecht. Deze afstand is goed met de auto te rijden maar met het vliegtuig is zeker ook aan te raden. Hotel Saint Aygulf ligt op 60 kilometer afstand vanaf luchthaven Nice.