Omvangrijke verbouwing bijna van start
Hotel Venlo 

Komend najaar begint de grote verbouwing van Hotel Venlo. Ongeveer een kwart van het huidige gebouw blijft staan, voor de rest wordt het helemaal nieuw. Na een jaar en drie maanden worden de deuren heropend van een hotel dat klaar is voor de toekomst. 

Sinds Han en Ine van der Eijk, 3e generatie Van der Valk, ruim tien jaar geleden de directie werden van Hotel Venlo, was hier al vaak wat nieuws te zien. “Stap voor stap hebben wij altijd vernieuwd, maar nu pakken we het echt groot aan”, vertelt Han. “We zijn al jaren bezig met dit masterplan, dus ik ben blij dat we komend najaar beginnen met de verbouwing.”

De planning is dat de verbouwing medio 2021 klaar is. “Alleen de huidige hoteltoren met tweeënzestig kamers blijft, al het andere verdwijnt. Er komt een tweede, nog hogere, toren. Daarin komen op de begane grond twee restaurants: een buffet restaurant met Live Cooking en een á-la-carterestaurant. De eerste etage wordt de banqueting met tien zalen. Evenveel zalen als nu, maar de capaciteit wordt verdubbeld. Het auditorium is zelfs geschikt voor bijeenkomsten tot 120 personen.”

In de nieuwe toren komen ook 106 luxe ingerichte kamers, waarvan op de dertiende etage verschillende suites. “Dit wordt een van de hoogste gebouwen in de omgeving, dus vanaf daar kijk je mooi weg. De veertiende en allerhoogste etage krijgt twee grote zalen inclusief bar voor zakelijke bijeenkomsten en besloten feesten met een exclusief karakter.”

Het huidige hotel heeft geen fitnessfaciliteiten, straks wordt de complete tweede etage van de nieuwe toren ingericht voor een sport- en wellnesscenter met sauna. Aansluitend op de royale ruimte wordt een groen dakterras ingericht met een klein bootcampcircuit en zitjes om te relaxen. “Groen staat centraal in alle vernieuwingen. Het toekomstige hotel wordt bijzonder duurzaam en innovatief. Venlo is een Cradle to Cradle-gemeente en daar sluiten wij bij aan. De gedachte hiervan is dat alle gebruikte materialen na hun levensduur opnieuw kunnen worden ingezet voor een ander product.”

Tijdens de verbouwing is Hotel Venlo alleen geopend voor logies en ontbijt. De directeur is blij dat alle medewerkers in dienst kunnen blijven, ondanks dat een groot deel van het hotel dicht gaat. “Zij gaan in andere Van der Valk hotels aan de slag en ook in ons restaurant dat tijdelijk naar het centrum van Venlo wordt verplaatst, blijven onze mensen werken.”

De directeur kijkt uit naar het eindresultaat van het masterplan. “Dan is het hotel flink vergroot én klaar voor de toekomst. Door meer faciliteiten en een grotere capaciteit hebben we dan nog meer te bieden!”