25 years Movie Park Germany

In Movie Park Germany draait al 25 jaar alles om de filmwereld. Valk Magazine krijgt een bijzonder kijkje in het themapark, vol attracties en shows. Persvoorlichter Ann-Katrin Dölken neemt Jerry van der Valk (general manager Hotel Gladbeck), Winny van der Valk (directrice Van der Valk Duitsland) en haar gezin mee naar Movie Park Germany, dat in 1996 werd geopend als Warner Bros Movie World. Ann-Katrin vertelt: Het doel was om een stukje Hollywood naar Duitsland te halen. Dat is gelukt, want het is nu Duitslands grootste film- en pretpark. In 2005 wijzigde de naam in Movie Park Germany.

In de 25 jaar dat het park open is, werd er flink uitgebreid. Met name de laatste jaren heeft er een kwaliteitsslag plaatsgevonden. Niet alleen zijn de bekende klassiekers opgefrist, maar ook de bouw van hoogwaardige thema-attracties werd opgevoerd om een nieuwe totaalervaring te creëren. Zo opende in 2017 de unieke Star Trek-achtbaan, terugkijkend een van de hoogtepunten. Hiermee heeft Movie Park Germany zich wereldwijd op de kaart gezet. Deze topattractie bevat originele rekwisieten uit de bekende serie. Bovendien heeft het met zijn twisted halfpipe een attractie-element dat uniek is in Europa. De attractie is een echte bezoekersmagneet en een belangrijk oriëntatiepunt in het park.

SPECTACULAIRE SHOWS

Voor gezinnen met kinderen is het in 2019 geopende PAW Patrol-themagebied Adventure Bay, een echte hit. Sowieso is het park ideaal voor kinderen. “Maar Movie Park positioneert zich als attractiepark voor het hele gezin”, benadrukt Ann-Katrin. “Met ruim veertig attracties zijn er mogelijkheden voor jong en oud.” Daarbij doen oude klassiekers het ongekend goed. In 1999 opende hier de eerste houten achtbaan van Duitsland. The Bandit is nog steeds een van de populairste attracties. Evenals waterattractie Excalibur-Secrets of The Dark Forest en de indoor-achtbaan Van Helsing’s Factory.”

Na de ritjes in de achtbaan kun je bijkomen bij een van de spectaculaire shows. “Movie Park Germany is veel meer dan attracties alleen. Ook bij het live entertainment is de droomwereld van Hollywood onze inspiratie. Naast de Movie Park Parade is de actiestuntshow Crazy Cops New York een van de populairste shows. Hier zien bezoekers spectaculaire stunts zoals in een echte Hollywood block - buster. Ons jaarlijkse Halloween Horror Festival is zelfs het grootste Halloween-evenement van Europa. Helaas kunnen door de huidige coronamaatregelen de shows dit jaar niet in de gebruikelijke omvang plaatsvinden, maar hopelijk is dat snel weer mogelijk.”

STER VOOR EEN DAG

Het zilveren jubileum van het park wordt gevierd met iets bijzonders, onthult Ann-Katrin. “Deze zomer opent de Movie Park Studio Tour, onze nieuwe Multi Dimension Coaster. Het is een combinatie van een achtbaan en een 360 graden draaiend platform met multimedia-elementen, waarin je je een ster voor een dag waant.” Bovendien komt Hollywood soms ook letterlijk naar het park: in Movie Park vinden weleens opnames van echte Holl6woodfilms plaats. Zo filmde acteur Tom Hanks in 2014 scènes in het park voor de film A Hologram for the King. Een bezoek aan Movie Park Germany is perfect te combineren met een verblijf in Hotel Gladbeck. Al sinds de opening van het attractiepark biedt het hotel speciale arrangementen.

Ann-Katrin vertelt: “Hotel Gladbeck is al 25 jaar een van onze belangrijkste en grootste hotelpartner. Het familiepretpark en het hotel met de vele comfortabele familiekamers sluiten heel goed op elkaar aan. Dat horen we vaak terug van bezoekers. Die komen overigens van heinde en verre hiernaartoe. Movie Park Germany is uiteraard erg geliefd onder mensen in deze regio en de aangrenzende deelstaten, maar trekt ook bezoekers uit de Benelux-landen. Een kwart van de bezoekers komt uit Nederland. We verwelkomen u graag in ons attractiepark om een dag zoals in de film te beleven.