Verrassende Ideeën
Vanzelfsprekend Van der Valk

Nieuw en indrukwekkend!

Marije van der Valk, 4e generatie van der Valk, opende 1 juli samen met haar man Thijs Boomkens het gloednieuwe Hotel Nijmegen-Lent. Tot in de kleinste details werd alles overdacht, gepland en uitgewerkt. Met resultaat, want het hotel mag er zijn en heeft enorm veel te bieden.

Zeven jaar geleden alweer was het dat Marije en haar familie tegen elkaar uitspraken dat ze nog een hotel wilden bouwen. Ze gingen op zoek naar geschikte locaties. Marijes broer Bart en haar vader vonden deze plek: naast het station van Lent, op nog geen tien minuten lopen van het centrum van Nijmegen.

Marije: “Ik vind het enorm knap van mijn broer dat hij de potentie van deze locatie zag. Het is ongelofelijk wat hier allemaal in de omgeving is gebeurd. Er zijn de afgelopen twee jaar veel woningen gebouwd en voor de komende jaren staan er nog eens 5000 op de planning. Er zijn heel veel bedrijven rond het hotel gevestigd en ook op toeristisch gebied heeft er veel ontwikkeling plaatsgevonden, een grote Cinemec bioscoop is bijvoorbeeld geopend.

Ook is Nijmegen bezig met een project om de rivieren te verbreden. Hiervoor is vrijwel naast het hotel een heel recreatiegebied gecreëerd, waar van alles gebeurt Echt heel gaaf. Het barst hier van de wandelaars en fietsers. De omgeving is ook veel groener dan ik had verwacht. Waar ik me in eerste instantie afvroeg of we toeristische gasten wel voldoende te bieden hadden, ben ik er nu van overtuigd dat ik niet eens meer hoef te vertellen wat je hier allemaal kunt doen.”

De eerste reacties zijn lovend en dat is niet gek, want het hotel is werkelijk prachtig. Licht, ruimtelijk, gezellig en modern. Marije: “Bij de inrichting vonden we het heel belangrijk dat het hotel van deze tijd was, maar het moest ook weer niet te hip en trendy worden. Dat hebben we steeds in gedachten gehouden en daar hebben we al onze keuzes op gebaseerd.”

Alleen bij het indelen van de plattegronden werd een interieurarchitect geraadpleegd, de rest deed Marije allemaal zelf, samen met haar moeder en zus. “Het was super om te doen. We hebben dit project ook echt met ons hele gezin gedaan. Ieder heeft zijn eigen kracht en die hebben we, denk ik, goed benut. Natuurlijk waren er weleens wat strubbelingen, maar uiteindelijk zijn we tot een prachtig eindresultaat gekomen. Elke zondag hadden we familiebespreking en dan gingen we, soms tot vervelends aan toe, de details doornemen. We hebben alles goed over- dacht en elkaar steeds scherp gehouden.”

’Opvallend in Lola’s is
de hammenbar, waar prachtige, grote hammen liggen en hangen.’

Meer dan nootjes alleen
Bij binnenkomst in het hotel valt direct hotelbar Lola’s op. Heel sfeervol, met mooi reliëfbehang op wand en plafond. De bar is vernoemd naar de hond van Marije en Thijs. “We wilden iets persoonlijks en ik vind Lola gewoon lekker klinken”, aldus Marije. “De hotelbar is voor ons heel belangrijk. Hij is van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat open en op elk moment van de dag moet je je hier thuis voelen.”

Opvallend in Lola’s is de hammenbar, waar prachtige, grote hammen liggen en hangen. “We gaan hier lekkere charcuteriebordjes maken, die de hele dag te verkrijgen zijn. Als je hier ’s avonds laat met je zakenpartner nog even zit te borrelen, ben je dus niet overgeleverd aan dat bekende schaaltje nootjes.” Het is de bedoeling dat Lola’s voor de omgeving echt een sociale ontmoetingsplek wordt. Om dit te stimuleren is er elke vrijdag een borrel voor ‘Lentse Locals’. Een leuke lokale bar heeft Lent nu nog niet en het hotel is natuurlijk makkelijk bereikbaar.

Het restaurant heeft aan de kant van de bar iets meer een brasseriesfeer en verandert geleidelijk meer in à la carte. “Maar uiteindelijk kun je overal hetzelfde eten”, vertelt Marije. “We hebben bekende gerechten op de kaart staan, maar ook iets meer verrassende keuzes zijn mogelijk. Gasten zijn erg te spreken over het eten. Onze chef-kok heeft enkele jaren in Hotel Breukelen gewerkt en reed veel heen en weer, dus het was logisch voor hem om de overstap naar hier te maken.” Het restaurant heeft een groot Live Cooking buffet, naar hier regelmatig op zondag brunches worden gepresenteerd.

Veel licht en ruimte
De twaalf vergaderzalen zijn van alle moderne gemakken voorzien en onderscheiden zich door het vele licht. De ramen lopen in het hele hotel van vloer tot plafond, wat een enorm ruimtelijk effect heeft. In de zoektocht naar zaalnamen werd een Facebook-actie gestart, waarbij iedereen suggesties kon geven. Uiteindelijk viel de keuze op typerende namen uit de streek, zoals de Kas, Bongerd en Tuinderij. Eén bedrijf boekte in 2013 al congressen op basis van het voorontwerp, vertelt Marije. “Uiteindelijk hebben zij ook meegedacht over de uitvoering: hoeveel capaciteit en welke faciliteiten hebben ze vaak nodig, welke wensen zijn er met betrekking tot het audiovisuele stuk? Ideaal, want zo kom je toch op andere ideeën dan wanneer je het helemaal zelf bedenkt.”

’De ramen lopen in het hele hotel van vloer tot plafond.’

Ook de kamers zijn superlicht door de grote ramen en doordat het hotel het hoogste in de omgeving is, bieden ze een prachtig uitzicht op de omgeving. Het is dan ook voor het eerst dat Nijmegen vanaf deze kant bekeken kan worden. De Comfort kamers hebben een klassieke indeling en een gesloten badkamer. De hoekkamers hebben echter het bed in het midden staan, zodat je goed naar buiten kunt kijken. Deze kamers hebben een open badkamer met regendouche. De zes Sky kamers op de bovenste etage hebben extra hoge plafons (3.20 meter) en hebben een andere decoratie met een vrolijk flamingobehang. Ook beschikken de Sky kamers over een marmeren badkamer.

Pure luxe wordt ervaren in Suite In the Clouds (60 m2) op de bovenste etage. Deze suite beschikt over een extra hoog plafond, een kingsize bed, minibar (inbegrepen), 65 inch flat-screen televisie, climate control, een apart toilet, bubbelbad en dubbele regendouche with a view. In het loungegedeelte van de Suite kunt u in de hangstoel genieten van het spectaculaire uitzicht.

Geweldige extra’s van het hotel zijn de fitness- en wellnessfaciliteiten. De wellness heeft een sauna, stoombad, stortdouche en behandelruimte, waarvoor samengewerkt wordt met een lokaal bedrijf. Ook is er een belevingsruimte gecreëerd. Marije: “Het thema is hier IJsland en door beeld, licht, kleur en geur word je hier extra ontspannen. Het is weer eens iets anders dan een standaard relaxruimte!”

Duurzaamheid staat bij de familie hoog op de prioriteitenlijst. Zo werd ervoor gekozen om het hotel te bouwen volgens de uitgangspunten van BREEAM Excellent, het keurmerk om nieuwbouwprojecten te beoordelen op duurzaamheids- prestatie. Dit certificaat, in combinatie met het Green Globe label, maakt Hotel Nijmegen-Lent één van de meest duurzame hotels in Nederland.

“Ik ben echt megablij”, zegt Marije stralend tijdens de rondleiding door het hotel. “Eigenlijk hoor ik alleen maar enthousiaste reacties vanuit alle hoeken. Wij hebben dit met ons gezin toch maar mooi voor elkaar gekregen. In eerste instantie was er vrij veel weerstand vanuit de directe omgeving. Een flitsende start was het niet, maar we hebben veel van ons- zelf laten zien en inmiddels heb ik echt wel het idee dat het 180 graden gedraaid is. We zijn een hardwerkende familie en mensen waarderen dat. Als je iets wilt, een goed plan hebt en dicht bij jezelf blijft, dan ben ik ervan overtuigd dat je kunt slagen. Daar zijn wij het bewijs van!”

Beleef de herfst in Nijmegen! Klik hier voor meer informatie.