VAN DER VALK HOTEL NIVELLES-SUD

Hotel Nivelles-Sud is gestart met een grote verbouwing van kamers en zalen tot een nieuwe wellness; er wordt flink vernieuwd. Hoteldirecteur Bob Wohrmann, 4e generatie vertelt wat er allemaal gaat gebeuren.

"Het hotel bestaat inmiddels 41 jaar, het was tijd om te vernieuwen en dat pakken we meteen goed aan begint Bob Wohrmann. Op het moment van het gesprek is het hoofdpand  al gesloopt en de fundering gelegd voor de nieuwbouw. Het  restaurant is verplaatst naar een luxe tent op de parkeerplaats,  maar de huidige kamers blijven beschikbaar, zodat alles gewoon kan doordraaien. Voor deze grootse verbouwing is een jaar uitgetrokken, want er wordt dan ook heel wat veranderd, aldus Bob. "We bouwen veertig extra hotelkamers. Doordeweeks is onze bezetting heel hoog. dan zitten we bijna vol. Vooral zakelijke gasten van bedrijven rondom Nivelles verblijven dan hier. We kunnen dus zeker meer kamers gebruiken. De bestaande kamers worden ook nog gerenoveerd, zodat ze passen bij de  nieuwbouw. Voor de zakelijke markt bouwen we bovendien een nieuw vergadercentrum met achttien zalen.'

Loungebar en wellness
Het hoofdgebouw bestaat straks uit drie verdiepingen en daarin bevindt zich onder meer het restaurant, dat een luxe à-la-carte-gedeelte en een brasserie krijgt. In de brasserie zijn straks snacks en kleine gerechten verkrijgbaar, in het restau­rantgedeelte komt ook een Live Cooking voor business lunches  en weekendbrunches en -buffetten. Op dit moment is er geen hotelbar die in de avond open is, straks is er een loungebar waar gasten iedere avond tot laat terecht kunnen.

Het hotel heeft al een verwarmd buitenzwembad en nu wordt er ook een binnenzwembad gerealiseerd. "Die komt in de nieuwe wellness met daarbij een sauna, een hamam en twee sportzalen. De wellness zal zeker onze weekendgasten aanspreken, die een verblijf combineren met een bezoek aan een van de Belgische steden. Hotel Nivelles-Sud ligt zeer centraal in België waardoor alle grote steden binnen een halfuur rijden bereikbaar zijn.'

Compleet nieuw hotel
Bob leidt de grootse verbouwing waarvoor hij veel beslissingen moet nemen. 'Afgelopen week heb ik zelf nog alle stoelen uitgekozen. We hebben ons laten inspireren door het interieur in andere verbouwde en nieuwe Van der Valk hotels en zo alles bedacht.' Zo'n grote verbouwing is spannend, maar Bob kijkt er vooral naar uit. "Ik heb erg veel zin in alle vernieuwingen. Mijn broers hebben de laatste jaren ook hun hotels flink verbouwd, nu ben ik aan de beurt. Volgend jaar staat hier een compleet nieuw Hotel Nivelles-Sud!"