HOTEL LUXEMBOURG
Omgeving vol historie

Vanaf de opening begin vorig jaar verwelkomt directiepaar Steven en Sandra Zeeuw van der Laan in hun hotelgasten uit allerlei landen. De Amerikanen komen met name vanwege het oorlogsverleden van deze regio. 

Sinds Hotel Luxembourg begin 2018 openging, weten vele gasten die geïnteresseerd zijn in de historie van de Tweede Wereldoorlog het hotel te vinden. Hotel Luxembourg ligt mooi centraal voor diverse historische gedenkplaatsen. “Met name Amerikaanse gasten die bij ons logeren doen een ‘Brand of Brothers-tour’ en kiezen ons hotel als uitvalsbasis. Band of Brothers is een populaire Amerikaanse televisieserie over de Tweede Wereldoorlog die ook in de Ardennen is opgenomen, waardoor de regio weer extra in trek is. Het leuke is dat de Amerikaanse acteurs van de HBO-serie Band of Brothers ook daadwerkelijk in de Ardennen zijn geweest voor de opnames van de bekende plekken van de Slag om de Ardennen.”, vertelt Sandra.

“Toen het Bastogne War Museum ons benaderde voor een samenwerking hebben we mooie plannen bedacht om het voor onze gezamenlijk gasten zo interessant en eenvoudig mogelijk te maken. Vandaar dat we een speciaal arrangement hebben waarbij toegangskaarten voor het museum inclusief gids en een informatieboekje met plattegronden zijn inbegrepen. Het museum en de gidsen zijn volledig ingespeeld op onze Nederlandse gasten en zo wordt iedereen in zijn eigen taal geholpen. Het museum ligt op een half uur rijden van het hotel.” De Slag om de Ardennen in december 1944 was het laatste achtdaagse offensief van de Duitse Wehrmacht. In Bastogne lag tijdens de belegering ook het hoofdkwartier van Generaal Anthony McAuliffe en in de buurt zijn schuilplaatsen en begraafplaatsen te bezoeken. De oorlogsgeschiedenis wekt de interesse onder diverse doelgroepen. Van jong tot oud, van gezinnen tot stelletjes, vertelt Sandra. “De grootste groep toeristen die hiervoor belangstelling heeft bestaat uit Amerikanen en Nederlanders. We organiseren vanuit het hotel ook dagtours per bus waarmee je onder begeleiding van een gids alles kunt bezoeken. Zeker onder Amerikaanse toeristen is hier veel vraag naar.”

Behalve de interessante oorlogshistorie biedt Hotel Luxembourg nog volop andere arrangementen. Door de gunstige ligging in het zuidelijkste puntje van België, vlakbij Luxemburg en Frankrijk, zijn er veel mogelijkheden om de mooie natuur in te gaan of culturele uitstapjes te maken, zoals naar de stad Luxemburg, de abdij Notre-Dame d'Orval en de ‘7 kastelen route van Luxemburg’. Het hotel ligt bovendien aan de Route du Soleil en is dus tevens een perfecte tussenstop onderweg naar een zuidelijkere vakantiebestemming.