Vernieuwd Hotel Beveren 
OZZO Sushi & Oriental

Ruim vijf jaar geleden opende in Hotel Beveren sushirestaurant OZZO Sushi & Lounge. De verbouwde hotelbar werd meteen een geliefde plek om te dineren met Japanse hapjes. Net voor de afgelopen jaarwisseling werd dit restaurant vernieuwd. Het nieuwe concept onder een andere naam met een uitgebreidere menukaart en ander interieur zal ongetwijfeld nog meer gasten aanspreken.

Het OZZO-concept is inmiddels in meerdere Van der Valk hotels te vinden, zoals in Hotel Eindhoven en Hotel Sassenheim. “De basis is hetzelfde: een aantrekkelijke plek om wat te eten en te drinken, maar elk restaurant geeft er een eigen draai aan”, vertelt Tim van der Valk, 4é generatie, general manager van Hotel Beveren. “Sinds OZZO in 2013 hier opende, komen mensen zelfs speciaal voor de sushi naar Hotel Beveren. De kwaliteit is dan ook erg goed, met op en top verse producten. Wel kregen we steeds vaker de vraag naar meer Oosterse gerechten. Niet iedereen houdt namelijk van sushi of men wil ook weleens wat anders eten, maar dan wel op deze fijne plek. Vandaar dat we besloten om het concept uit te breiden naar OZZO Sushi & Oriental. Behalve de bekende sushi en kleine hapjes, zoals Japanse zalmkroketjes en inktvis, zijn er nu ook heerlijke oriëntaalse gerechten uit de wok te bestellen. Denk aan curry’s en noedels. Dat uitgebreidere aanbod werkte meteen heel goed. Of je nu even wilt borrelen met een lekkere cocktail en oesters of voor een volwaardig diner gaat, iedereen kan in OZZO Sushi & Oriental terecht.”

Verrassend aanbod
In OZZO Sushi & Oriental staat het delen van lekkernijen centraal. Op de kaart zijn gerechten ingedeeld in cold sharing en hot sharing. Ook de bijzondere desserts en cocktails met een Aziatische draai zorgen voor een verrassend aanbod. De vernieuwde menukaart werd door Tim en zijn keukenteam zelf samengesteld. “In het restaurant werken koks afkomstig uit verschillende delen van Azië, met ieder een eigen specialiteit. Zij hebben ideeën voor de kaart aangedragen en daarvan hebben we de beste geselecteerd. Ik vind het heel mooi dat we dit met ons eigen team hebben bedacht. De koks kunnen hun liefde en passie voor het vak hier echt in de praktijk brengen, dat zien ook onze gasten terug.”

Ook de inrichting van OZZO werd vernieuwd. Het restaurant heeft onder andere zitplekken aan ronde en vierkante tafels en op comfortabele hoge stoelen aan de bar. In het interieur wordt strak zwart gecombineerd met petrol blauw en grasgroen. Tim vertelt: “Hoewel er verschillende meubelstukken en diverse kleuren zijn gebruikt, vormt alles een mooi geheel. Deze inrichting is voornamelijk bedacht door mijn moeder en mijn vriendin, zij kunnen dat heel goed. De sfeer is fris en modern. Je zit hier op elke plek heel aangenaam. Of je nu met een groter gezelschap bent, een romantisch diner voor twee wilt of alleen aan de bar gaat zitten. Daar aan de bar heb je bovendien uitstekend zicht op de nieuwe open keuken waar je de chef-koks aan het werk ziet.” Wie van nog dichterbij wil zien hoe sushi gemaakt wordt, kan een workshop volgen. “Een kok leert dan een gezelschap om de hapjes zelf te maken en na afloop krijg je ze mee naar huis. Dat is erg leuk en daarom ook een populair arrangement.” 

OZZO Sushi & Oriental is elke avond geopend en in het weekend ook overdag. “Dan zit het hier goed vol en de reacties zijn zo goed, dat het best kan zijn dat we ook doordeweeks overdag dit restaurant openstellen.” Wie in de buurt van het hotel woont, kan bovendien gebruikmaken van de take away service. Via de website plaats je dan je bestelling om het vervolgens via de sushi & ride parking op te halen.

Totaalbeleving
Hotel Beveren ligt op ongeveer tien kilometer afstand van Antwerpen. “Daar vind je veel sushirestaurants, maar toen wij in 2013 OZZO openden, was hier in de directe omgeving geen sushi te verkrijgen”, vertelt Tim. “Inmiddels zijn er wel meer sushirestaurants, maar ik durf te zeggen dat die niet te vergelijken zijn met hoe je hier kunt eten. Al binnen een jaar na de opening kregen we een vermelding in Gault & Millau, een belangrijke gids in de gastronomische wereld. Een geweldige bekroning, want dat toont dat het niet onopgemerkt blijft dat de lat hoog ligt. Je zit op een sfeervolle plek en ervaart echte kwaliteit, zowel in service als in gerechten.”

Met het à-la-carterestaurant Nest dat twee jaar geleden werd vernieuwd en het gloednieuwe OZZO Sushi & Oriental, heeft Hotel Beveren hoogstaande foodconcepten in huis. En daar blijft het niet bij. Tim licht toe: “Dit voorjaar komt daar nog een nieuw concept bij. Dan krijgt de grote zaal een Live Cooking buffet om in het weekend de brunches te serveren en bijeenkomsten of feesten te combineren met een buffet in dezelfde zaal.” Met zo’n divers aanbod op gastronomisch gebied, heb je genoeg keuze om in Hotel Beveren culinair te genieten!