Verrassende Ideeën
Vanzelfsprekend Van der Valk

Linstow Het totaalconcept klopt

Resort Linstow is met ruim driehonderd vakantiehuizen en een hotel met bijna honderd kamers niet alleen een van de grootste vakantieparken van Noord-Duitsland, maar ook een zeer succesvol resort. Al meer dan achttien jaar leidt Jason van Baal dit vakantiepark op ongeveer zes uur rijden vanNederland, dat bovendien de grootste accommodatie van Van der Valk is. In dit complete vakantiedorp zal iedereen zich thuis voelen.

 Al vanaf het moment dat de plannen voor het resort concreet werden, is Jason van Baal betrokken bij deze bijzondere Van der Valk accommodatie. “Dat is inmiddels al meer dan achttien jaar geleden, maar vanaf het begin zit ik hier op mijn plek. Het resort zelf sprak me meteen aan, maar ook door het fantastische landschap in deze regio werd ik enthousiast om hierheen te verhuizen. Dit is niet alleen mijn werkplek, ik woon er ook samen met mijn gezin. We voelen ons helemaal thuis.”

Als Jason terugblikt op de beginperiode herinnert hij zich goed hoe intensief die tijd was. “Resort Linstow is niet alleen een van de grootste Duitse vakantieparken, maar tot nu toe ook het grootste Van der Valk-project internationaal. Het was een enorme uitdaging en een zeer intensieve periode voor iedereen die daarbij betrokken was, zowel vo?o?r als na de opening in mei 2001. Ik moet toegeven dat er ook sprake was van de nodige scepsis. Er werd gezegd: ‘Zo’n enorm project, meteen aan de snelweg, we moeten het nog zien’. Maar we gingen ervoor en nu hebben we hier een bovengemiddelde jaarbezetting van 75 procent. Dat is toch prachtig!”

Totaalconcept
In Resort Linstow kun je kiezen voor een overnachting in een vakantiehuis dat plaats biedt aan twee tot zeven personen. Denk daarbij niet aan een standaard huisje, zegt Jason direct. “Onze vakantiehuizen zijn zo ontworpen dat elk huis, ongeacht de grootte, drie slaapkamers heeft met elk een eigen badkamer. Dat is natuurlijk een bijzondere luxe, zeker voor gezinnen. Na het hoofdseizoen veranderen de vakantiehuizen in kleine hotels. Ik denk dat er in Duitsland maar weinig accommodaties zijn die tot wel duizend kamers tegelijkertijd beschikbaar kunnen stellen. Dat is duidelijk een groot pluspunt.”  Maar met alleen goede faciliteiten kom je er niet, weet Jason. “Volgens mij ligt de sleutel tot ons succes aan een combinatie van factoren. In Resort Linstow klopt het totaalconcept helemaal: aan de ene kant het veelzijdige en ruime aanbod aan vakantie- en recreatiemogelijkheden en de bijzondere inrichting van onze vakantiehuizen en aan de andere kant het prachtige landschap van Mecklenburg-Vorpommern met de vele meren. Maar misschien nog wel het allerbelangrijkste dat we absoluut niet moeten vergeten te vermelden: de betrokkenheid en inzet van onze medewerkers, elke dag opnieuw. We luisteren goed naar de wensen van onze gasten en die veranderen voortdurend. We willen geen ‘nee’ verkopen, maar gaan altijd op zoek naar oplossingen.”

Events
Een compleet vakantiedorp met zowel vakantiehuizen als een hotel, meerdere restaurants, een subtropisch zwembad en volop recreatiemogelijkheden biedt voor iedereen wat wils. Jason: “Bij ons kunnen allerlei doelgroepen terecht. Daar onderscheiden we ons echt mee. Zo bieden we niet alleen  klassieke vakanties aan, maar kunnen ook andere markten 39 voor business en events bedienen. Hier zijn vergaderfaciliteiten met een capaciteit tot wel duizend personen. We organiseren grote conferenties, beurzen, feesten, bruiloften en ga zo maar door. Na afloop kan iedereen blijven overnachten. Alles vind je  binnen dit park. ”Resort Linstow is in Duitsland ook zeer bekend geworden door die vele events die er worden gehouden. “Dat zijn er inmiddels ontzettend veel. Denk aan Schlager- en volksmuziekconcerten en zelf ontwikkelde events zoals het Oktoberfest met vijfduizend gasten, de Indianenshow in de zomer met zo’n tienduizend bezoekers en onze partyweekenden. In juni houden we een groot, deelstaat breed barbecuekampioenschap. ”Aan creativiteit en innovatieve ideee?n geen gebrek bij het team van Resort Linstow. “We zijn constant bezig om verschillende doelgroepen te bereiken door producten te bedenken en op hen af te stemmen. Resort Linstow was onder meer het eerste all-inclusive resort in Duitsland en het eerste park met een animatieconcept.''

'Meerdere restaurants, een subtropisch zwembad en volop recreatiemogelijkheden bieden voor iedereen wat wils.'

Vernieuwen
Jason beaamt dat ze constant bezig zijn met vernieuwen. De afgelopen twee jaar zijn de vakantiehuizen verbouwd. Bij elke verbouwing wordt vooral gelet op kwaliteit en comfort. “We hebben gekozen voor hoogwaardige producten, naar de moderne standaard. Van de armaturen en de badkamerinrichting, de boxspring bedden tot de deuren en de speciaal ontworpen meubels. Het Deutscher Tourismusverband, de Duitse toeristenbond, heeft onze vakantiehuizen inmiddels vier sterren gegeven.” Nu deze grote verbouwing achter de rug is, kijkt Jason alweer vooruit. Als in 2021 Resort Linstow twintig jaar bestaat, hoe ziet het er hier dan uit? “Misschien zijn we dan nog wel wat groter geworden. Ik denk aan investeringen in nieuwe huizen, uitbreiding van het zwembad, supermarkt en tankstation.” Ideee?n voor dit mooie vakantiepark heeft de enthousiaste manager na al die jaren in ieder geval nog genoeg!
‘In Resort Linstow klopt het totaalconcept helemaal: aan de ene kant het veelzijdige en ruime aanbod aan vakantie- en recreatie- mogelijkheden en aan de  andere kant het prachtige landschap van Mecklenburg-Vorpommern met de vele meren.’