STEIN-URMOND HOOM 

Met HOOM is in Hotel Stein-Urmond een modern culinair concept geïntroduceerd. Het nieuwe directiepaar Jasper Leschot en Evelien Leschot-Luiten, 4e generatie Van der Valk, presenteert het vol trots.

Vorig jaar hebben Rick en Pauline Luiten de leiding van Hotel Stein-Urmond overgedragen aan hun dochter Evelien en haar man Jasper. Het jonge stel nam direct de verantwoording voor de verbouwing van het restaurant en de bar. Jasper vertelt: “Op 1 januari 2017 startten wij als directiepaar en de dag erna ging de sloophamer ertegenaan. Dat was dus meteen een grote uitdaging. Natuurlijk waren wij al langer bezig met de voorbereidingen van de verbouwing, maar deze vernieuwing zien wij als de start van ons als directie. Vorig jaar is het eerste deel verbouwd en begin dit jaar is de rest voltooid. Ik werk al een paar jaar in dit hotel, maar sinds HOOM is gerealiseerd, voelt het hier nog beter. Het is nog meer een ‘thuis’.” Achter de naam HOOM zit een verhaal, legt Evelien uit: “HOOM is een knipoog naar de visie van oprichters Martin en Rie van der Valk. Martin was vroeger veel onderweg, maar kon nergens zo lekker eten als thuis. Daarom startten zij in 1939 hun eerste wegrestaurant, waar met hard werken en een gastvrije, huiselijke aanpak werd gestreefd naar een thuisgevoel voor hun gasten. Precies dat gevoel willen we ook met HOOM creëren voor onze gasten: een eigen thuis bij Van der Valk.” 

Sfeervolle inrichting
HOOM omvat een à-la-carterestaurant, een buffetrestaurant met Live Cooking en een huisbar. Er staan diverse soorten meubilair in natuurlijke kleuren, wat de grote ruimte sfeervol maakt. “Het was vooraf best spannend of het ging worden zoals we hadden bedacht”, zegt Evelien. “We hebben hulp gehad van Van der Valk Design en ook mijn moeder heeft meegedacht. Zelf kwam ik met het idee van het groene behang met de toekans. Dat had ik al langer in mijn hoofd, maar de uitwerking bleek best lastig. Nu is het een van de eyecatchers. Ik ben heel trots op de vernieuwing. Eerlijk gezegd dacht ik even, toen alle meubels werden geplaatst, dat het misschien niet zó mooi zou worden. Maar toen alle decoratie er bijkwam en het een geheel werd, zag ik dat het totaalplaatje klopte. In het eerste weekend dat HOOM open was, hoorde ik onder de gasten heel vaak: ‘wow’! Mensen waren blij verrast.” Ook de menukaart werd vernieuwd. “We hebben een nieuwe lijn ingezet met een mooie presentatie van de borden. Op de kaart staan hippe gerechten en bekende klassiekers in een nieuw jasje.” 

Gezellig borrelen
De vernieuwde hotelbar heeft een ruim assortiment van speciale koffies, wijnen, bieren (waaronder het Limburgse Zittesje Sjnaak), gin-tonics en hapjesplanken. De bar is elke dag open van acht uur ’s ochtends tot één uur ’s nachts. Jasper: “Het is een sfeervolle plek om te borrelen of overdag rustig te zitten. De koffie is echt heerlijk en er is elke dag vers gebak uit eigen bakkerij. De bar grenst aan het restaurant, waardoor je gemakkelijk eerst een aperitiefje drinkt en vervolgens dineert of na het eten een borreltje pakt.” “Ik vind het vooral mooi dat Jasper zelf de bar heeft uitgetekend. Hij heeft alles bedacht en dat is geweldig goed gelukt”, vult Evelien aan. De bar is ook de plek waar Evelien optreedt. Ze zingt en begeleidt zichzelf op piano. “Wat dat betreft zijn wij een ander directiepaar dan in de meeste Van der Valk hotels. Zo heb ik muziektheater gestudeerd aan het conservatorium en Jasper elektrotechniek aan de TU, vandaar zijn technische tekeningen van de bar. Ik geef ook nog les in zang en theater, regisseer musicals en ben werkzaam als trainingsactrice bij Van der Valk Opleidingen. Daardoor moet ik schipperen met mijn tijd. Tijdens de verbouwing was dat soms wel lastig, want ik wilde graag overal bij zijn.”

Gunstig gelegen
Voor bedrijven is Hotel Stein-Urmond gunstig gelegen bij het kruispunt van A2/A76 en door de goede verbinding naar België en Duitsland. Jasper: “Doordeweeks zijn hier veel zakelijke afspraken en werken mensen in het restaurant of in de bar. We hebben ook een akoestisch plafond laten maken, waardoor je rustig kunt zitten.” Door de ligging is het hotel tevens populair voor een weekend weg. Evelien: “Veel gasten gaan een dagje de grens over voor outletcenter Maasmechelen Village of naar Roermond, Maastricht en Valkenburg.” De bar is een sfeervolle plek om te borrelen of overdag rustig te zitten. De koffie is echt heerlijk en er is elke dag vers gebak uit eigen bakkerij.’

Het enthousiaste directiepaar zit duidelijk niet stil. Behalve de verbouwing van het restaurant werd er ook nog een appartement omgebouwd tot familiesuite met daarin een tweepersoonsbed en een stapelbed. “Hierdoor hoeft een gezin niet twee aparte kamers te reserveren”, zegt Jasper. “Leuk detail: in het stapelbed zijn twee televisies geïnstalleerd met een Playstation waarop de kinderen tegen elkaar kunnen gamen.” Sinds begin vorig jaar is er in Hotel Stein-Urmond dus veel vernieuwd en er zijn nog meer plannen. “Graag willen we nog de vergaderzalen restylen en aanpassingen doorvoeren in Van der Valk Sport Center, ons grote fitnesscentrum. Maar gasten kunnen nu eerst HOOM komen ervaren!”, besluit Jasper.