VAN DER VALK HOTEL ARNHEM

Sinds afgelopen mei vormen Wouter ’t Hooft en Lotte van der Valk samen met haar broer Bart de nieuwe directie van Hotel Arnhem. De eerste maanden waren zeer uitdagend door de combinatie van een nieuwe functie en een grootschalige verbouwing van de bar-brasserie. Maar het eindresultaat mag er wezen.

De directie van Hotel Arnhem heeft een nieuwe samenstelling. Lotte en Wouter hebben het stokje overgenomen van haar zus Anne en haar man Folkert, die vanaf heden de nieuwe directie vormen van Hotel De Bilt-Utrecht. Lotte vertelt: "Ik ben erg blij met deze kans. Ik ben zelf in Arnhem geboren en getogen. Ik ben hiervoor een tijd lang verantwoordelijk geweest voor de marketing en communicatie voor zowel Hotel Arnhem als Hotel Nijmegen-Lent. Wouter heeft in Hotel Nijmegen-Lent ervaring opgedaan als Food & Beverage manager en daarnaast heeft hij mijn zus en zwager  een tijdens de opening ondersteund. Het is erg bijzonder dat we onze kennis en nu mogen inzetten om Hotel Arnhem samen te runnen.”

Het drietal heeft onderling een duidelijke taakverdeling. Lotte: “Mijn passie ligt bij de Frontoffice en marketing. Ik heb zelf ook lang achter de receptie gewerkt en dat vind ik zo leuk om te doen. Het persoonlijke contact met gasten vind ik erg belang­rijk  en daar geniet ik van. “Wouter vult aan: “Ik houd me bezig  met alles wat met eten en drinken te maken heeft. Dus ik ben verantwoordelijk voor de bar-brasserie, restaurant en de zalen.  Bart ondersteunt ons met allerlei facilitaire zaken. De samen­werking verloopt erg goed. “Lotte: “Afgelopen zomer hebben we het erg druk gehad. We waren net gestart als directie en toen ging de verbouwing van de bar-brasserie van start. Dat voelde echt als een vuurproef, maar volgens mij hebben we deze goed doorstaan”, vertelt ze trots.

Dat de directie die vuurproef goed heeft doorstaan, is wel duidelijk. De verbouwing van de bar-brasserie is er een van formaat. De nieuwe bar-brasserie West-End is drie keer zo groot geworden en is een zeer sfeervolle ruimte. Lotte: "In samenwerking met een architect, mijn zussen en mijn moeder  hebben we het interieur van de ruimte bepaald. Ons doel was om iedereen zich thuis te laten voelen. Of je nu komt voor een  lekkere borrel, zakelijke bespreking of een potje pool, het is  een fijne plek voor al onze gasten. We hebben intieme hoekjes gecreëerd en gebruik gemaakt van warme stoffen en natuur­lijke materialen, zoals hout en marmer. Het meest trots ben ik  op het vogelbehang en de ronde, oranje kleurige banken. Deze hebben wij samen met de architect ontwikkeld en dat was nauwkeurig maatwerk. Ook ben ik erg blij met de grote hang­lamp tegen het spiegelplafond. Het geeft een speels effect en is  een echte eyecatcher in de ruimte. “Wouter vervolgt: "Naast de  uitstraling van de bar vind ik het belangrijk dat alles functioneel is. Zo is het belangrijk dat de barman veel gasten kan bedienen. Een goede routing is hierbij essentieel en dit klopt allemaal. Naast het ruime aanbod aan dranken hebben we hier een speciale lunch- en dinerkaart samengesteld. Voor een lunch of diner bieden we dus een sfeervol en knus alternatief naast ons huidige restaurant.”

Naast de verbouwing van de bar-brasserie heeft dit gezin een bijzondere tijd achter de rug. Lotte: "Mijn ouders Peter en Gera van der Valk hebben afgelopen zomer hun aandelen aan Hotel Arnhem en Hotel Nijmegen-Lent overgedragen aan ons als  kinderen, de vierde generatie. Erg bijzonder is ook het feit dat  onze oom en tante Klaas en Els van der Valk, van Hotel De Bilt­-Utrecht, ons de kans hebben geboden om ook hun hotel over te nemen. Zo hebben wij als gezin nu drie prachtige hotels, daar ben ik enorm trots op!"

Hotel Arnhem ligt midden op De Veluwe en is daarmee de perfecte uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars. Zelfs in de winter leent de prachtige natuur in de directe omgeving zich hier goed voor. Het Nationaal Park de Hoge Veluwe en het daarin gelegen Kröller-Müller Museum liggen op steenworp afstand. Ook is het dichtbij gelegen dierentuin Burgers' Zoo een populaire trekpleister. De directie en haar team heten u van harte welkom!