Verrassende Ideeën
Vanzelfsprekend Van der Valk

Volendam vol nieuwe aanwinsten

Al tientallen jaren is Hotel Volendam een geliefde plek. Elk type gast zal zich welkom voelen in dit gezellige hotel in Noord-Holland. Nu dit jaar de bar compleet venieuwd is, hotelkamers gerenoveerd zijn en de multifunctionele buitenruimte De Moestuin is geopend, zijn er nog meer redenen om hier te verblijven.

Volendam is in binnen- en buitenland beroemd. Jaarlijks trekken er talloze toeristen naar het dorp om de klompen, historische kledingdracht en de vissersboten op het Markermeer te bewonderen. “Als je hier op bezoek komt, moet je sowieso op de foto in zo’n traditioneel kostuum. Dat mag je niet missen”, zegt Mireille Ortiz lachend. Samen met Jan Broeks, vierde generatie, vormt zij het directiepaar van Hotel Volendam. Afgelopen half jaar is er flink vernieuwd in het hotel. Allereerst werd in het voorjaar de hotelbar aangepakt. “De hotelbar is echt het middelpunt van ons bedrijf. Hier ontmoeten zakenmensen elkaar voor een overleg, werken mensen op hun laptop, vaste gasten drinken aan de tafeltjes koffie, lezen de krant en ’s avonds wordt er aan de bar geborreld. De oude bar was inmiddels alweer dertig jaar oud, dus die is er helemaal uit gesloopt voor een grote metamorfose. Het resultaat is geweldig. Het is totaal anders dan hoe het was, maar het was heel belangrijk dat het huiselijk bleef en dat is gelukt. Voor de inrichting is samengewerkt met Valk Design. Door onder meer het gebruik van sfeervolle kleuren als diep donkerblauw en donkergroen in combinatie met natuurlijke materialen, zoals marmer en goud, geeft dit een moderne, warme en vorstelijke ambiance. Het is een heerlijke loungeplek om te ontspannen, van ’s ochtends tot ’s avonds laat.” In de bar kunnen allerlei soorten drankjes worden besteld. Op de uitgebreide kaart staan ook diverse speciaal bieren en cocktails. De medewerkers hebben zelfs een speciale cursus gevolgd om de heerlijkste cocktails te shaken. De bar heeft ook een kleine fingerfoodkaart voor warme en koude snacks en ook de lunch of een high tea kan hier worden geserveerd.

Na de hotelbar waren de kamers aan de beurt om aan te pakken. Mireille: “Dit was een minder grootse verbouwing, maar met groots resultaat. Eerder zijn de standaardkamers vernieuwd en nu waren de overige 66 luxe kamers aan de beurt. In al die ka-mers is airconditioning ingebouwd en alle badkamers zijn voorzien van regendouches voor net wat meer comfort. Ook het interieur is opgefrist door het behang, het tapijt en de bedsprei te vervangen. Ook hier is gekozen voor donkerblauw en groen als basiskleuren. Nu zijn al onze kamers weer helemaal up to date.”

'Door onder meer het gebruik van sfeervolle kleuren en natuurlijk materialen heeft de bar een moderne, warme en vorstelijke ambiance.'

De Moestuin
Tot slot werd ook buiten het hotel vernieuwd. Aan de achterkant van het restaurant werd aan de vijver De Moestuin gerealiseerd. Deze aanwinst is voor Mireille duidelijk het meest speciaal. “Het is een heel bijzondere plek. Hier zit je midden in het groen, aan het water, tussen bakken met groente, fruit en kruiden. De Moestuin is een multifunctionele buitenruimte voor diners, borrels en activiteiten. Hier organiseren we van het voorjaar tot ongeveer eind september, of zolang het weer het toelaat, barbecues voor gezelschappen. Ook willen we een aantal keer per jaar seizoen diners houden. Denk aan een mosselavond of aspergemenu. Dan zit je aan lange tafels te genieten. Hoe mooi is dat!” De Moestuin was nog maar net klaar of er waren hier kort na elkaar al twee bruiloften. Hotel Volendam is een officie?le trouwlocatie dus de ceremonie met een borrel of receptie en diner kunnen hier buiten geheel worden verzorgd. “De reacties op die bruiloften in De Moestuin waren heel positief. Gasten zeiden dat ze zoiets nog misten in deze regio. We hopen hier voor heel veel mensen een onvergetelijke dag te mogen organiseren. Voor een bruiloft kunnen wij het complete plaatje aanbieden en alles van a tot z verzorgen. Van decoratie tot het feest in een van onze zalen en overnachtingen voor het bruidspaar en de gasten. Het ongedwongen festivalsfeertje is wat veel mensen nu willen op een feest. Denk aan drankflessen die koud staan in zinken teiltjes en een foodtruck voor de hapjes. Er is van alles mogelijk en we denken graag mee.” Door de goede bereikbaarheid en de ligging vlak bij Amsterdam zijn er in het hotel regelmatig meerdaagse congressen. Steeds meer bedrijven willen niet dagenlang binnen vergaderen, maar combineren een overleg met een activiteit of verplaatsen hun overleg naar buiten. Ook daar wordt met De Moestuin op ingespeeld. “We willen meer bieden dan een standaard vergaderarrangement in onze zalen. Het is natuurlijk veel inspirerender om met mooi weer hier buiten te zitten. Ook verzorgen we in De Moestuin sportclinics. De trainers uit onze healthclub geven dan een les bootcamp of yoga om tussen al het werken door even te kunnen ontspannen. Kortom, De Moestuin is een multifunctionele ruimte waar we iedereen van willen laten genieten!”

'De moestuin was nog maar net klaar of er waren hier kort na elkaar al twee bruiloften.'