Nieuw!

In slechts zes maanden tijd werd een gloednieuw Van der Valk hotel gerealiseerd. Op een toplocatie aan de A2 kunt u sinds 9 januari terecht in Hotel Zaltbommel. Al vier jaar gebeurde er helemaal niets meer in het enorme complex dat ooit hotel en kantoor was, Van der Valk nam geen halve maatregelen en stripte het pand tot op het beton. Het resultaat is een gloednieuw hotel met grote kamers en veel luxe.

"Als je dit pand voorheen zag en ziet hoe het er nu uitziet, dan is het ongelofelijk dat we dit in slechts zes maanden voor elkaar hebben gekregen," vertelt de familie Heinrichs- Van der Valk.

"We hebben er doorheen kunnen kijken en de potentie van dit pand en deze plek gezien. Vanaf het begin hadden we helemaal in ons hoofd hoe het moest gaan worden en we denken zelf dat het enorm geslaagd is."
Inwoners van Zaltbommel en omgeving zullen erg blij zijn met de komst van het nieuwe hotel, want het grote gebouw wat al ruim vier jaar leeg stond, was velen een doorn in het oog.

"Een deel was in gebruik geweest als hotel, maar het was echt niet meer bruikbaar voor ons. Het was onlogisch ingedeeld, met de toiletten op een rare plaats en zonder doorgang binnen naar de kamers. We hebben dus alles afgebroken tot aan het beton en het hele pand opnieuw ingedeeld," aldus de familie.

18.000 m2 in te delen
De inrichting van het hotel is van de hand van Marijke Heinrichs- Van der Valk en komt luxe en warm over. Al bij binnenkomst valt het gebruik van marmer op de vloer en de receptiebali op, iets wat ook terugkomt in alle kamers. Het gebouw heeft een totale oppervlakte van 18.000 m2, veel ruimte dus. Er is dan ook niet bezuinigd op de vierkante meters per kamer. Waar je ziet dat in veel hotels de kamers steeds kleiner worden, hebben ze hier heel bewust gekozen voor echt grote kamers. In totaal zijn er 120 kamers, de business kamers zijn 33 m2, de superior kamers 45 m2, de business suites 55 m2 en de presidential suites zelfs 85 m2. Alle kamers hebben een apart toilet en de superior kamers en suites hebben een slaapdeel en een apart zitje.

Vlakbij de ingang zit het M.C. Café, dit is elke dag open van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Voor overdag zijn er veel werkplekken voorzien en later in de avond kunnen gasten hier nog genieten van een hapje en een drankje. Bij lekker weer kun je hier ook op het terras plaatsnemen, of op het terras van restaurant Salt. Van zout, salt, komt immers de naam Zaltbommel. Dat betekent zoiets als 'zoute boomrijke streek'. Het zout was hier namelij in de Middeleeuwen een belangrijk product voor de rivierhandel. De menukaart van Salt is klassiek, maar ook met de nodige verassingen. Hoe de dagverse producten gebruikt worden kan elke gast zien, dankzij de open keuken. Familie Heinrichs- Van der Valk: "We hebben niets te verbergen, we werken met mooie producten en we werken netjes. Geen geschreeuw in onze keuken!"

'Het buffet en de keuken zijn helemaal gemaakt door Rosval, daar hebben we een erg prettige samenwerking mee gehad.'

Opvallend in het restaurant is het verhoogde deel, waar je komt met een klein trappetje. Onzichtbaar voor de gasten is dat onder de verhoging de kleedruimtes zitten van het vroegere zwembad, die worden gebruikt door de medewerkers. Het is een van de weinige dingen die behouden is en de verhoging zorgt voor extra speelsheid. Een groot buffet doet dienst als ontbijtbuffet en hier zullen ook live en cooking diners gehouden gaan worden in de weekenden. Zoals in vrijwel alle Van der Valk hotels kunt u hier ook op zondag terecht voor een uitgebreide brunch. "Het buffet en de keuken zijn helemaal gemaakt door Rosval, daar hebben we een prettige samenwerking mee gehad en we zijn ook supertevreden met het eindresultaat," aldus de familie.

De week voor de officiële opening druppelden de eerste gasten al binnen. "Bij het afrekenen vertelden we dat het diner aangeboden was door ons. Een leuke verassing voor de gasten en voor ons een ideale manier om te testen of alles klopt en ervoor te zorgen dat iedereen goed ingewerkt raakte. Op die manier mag je nog fouten maken. De eerste gasten waren in elk geval erg enthousiast en ze zijn meteen ambassadeurs voor ons geworden, heel leuk."

Vergaderen in junglestijl
De dertien meetingzalen kregen allemaal namen uit de omgeving, zoals Bommelerwaard, Maas en Waal. Er werd een auditorium gerealiseerd met 120 zitplaatsen, er is een verdieping met boardrooms in een vaste opstelling voor 5 tot 25 personen en een aantal zalen zijn dankzij de bar in de zaal uitstekend geschikt voor feesten en partijen. Familie Heinrichs- Van der Valk: "We merken dat hier in de omgeving echt behoefte aan is, we hebben nu al een aantal bruiloften op de planning voor het komende jaar." Wat een primeur is voor Van der Valk is de derde zalenverdieping, waar de nadruk helemaal ligt op het creatief vergaderen. De vijf ruimtes zijn daar compleet thematisch ingericht: Jungle, Disco, Botanic Garden, Chalet en Yellow Room. Denk dus bij Yellow Room aan geel op het plafond, de vloer, de wanden en de meubelen en post-its op de muur. Het Chalet is de ultieme après-ski hut, compleet met hout tegen de wanden. "De gedachte is dat deze ruimte ideaal zijn voor brainstorms of andere creatieve bijeenkomsten. Deze out of the box omgeving zal vast en zeker stimulerend werken."

'Elke twee weken komen hier 1,6 miljoen auto's langs.'

Toplocatie
Dat de ligging aan de A2 ideaal is lijkt duidelijk. "Elke twee weken komen hier 1,6 miljoen auto's langs. Dat is natuurlijk gigantisch. Vanaf hier ben je ook in tien minuten in Den-Bosch en binnen 20 minuten in Utrecht, het ligt erg centraal. Zaltbommel zelf met zijn oude, pittoreske centrum is ook echt een leuk stadje. En je kunt hier prachtig fietsen in de Bommelerwaard. Uiteraard hebben we een mooie fietsenstalling en verhuur van gewone en elektrische fietsen."

De lat ligt hoog voor de familie. Drie jaar geleden startten ze Hotel Uden-Veghel op. "We krijgen daar goede scores van gasten en we proberen het ook altijd weer een beetje beter te doen. Ook hier in Zaltbomel gaan we voor kwaiteit. Het is enorm belangrijk dat gasten een optimale service krijgen en dat er een wow-effect is. Dat mensen terugkomen, omdat ze zo'n goed verblijf hebben gehad. Dat is eigenlijk het mooiste compliment dat je kunt krijgen."