Attracties

DIVA Museum

DIVA Museum

DIVA | Antwerp, home of diamonds

Antwerpen - De stad van de diamant

De rijke diamantgeschiedenis van Antwerpen start in de 15e eeuw. e Antwerpse haven zorgden handelaars en ontdekkingsreizigers ervoor dat diamanten van over heel de wereld hun weg vonden naar de stad. Antwerpen kreeg dan ook snel de naam 'de stad van de diamant'. Tot op heden draagt Antwerpen deze naam. Wist je bijvoorbeeld dat vier vijfde van de ruwe markt én de helft van de geslepen markt nog steeds gecontroleerd wordt in Antwerpen? Daarnaast telt Antwerpen vier grote diamantbeurzen. Kortom, de diamant is niet weg te denken uit de Antwerpse economie. Om te vieren dat Antwerpen al 570 jaar bekend staat als diamantstad, heeft museum DIVA haar deuren geopend. DIVA geeft de bijzondere geschiedenis weer waarin diamant, juwelen en edelsmeedkunst samenkomen.

 “DIVA, Antwerp Home of Diamonds”

DIVA biedt een kijkje in de wereld van Antwerpen als diamantstad. Waan je in de schitterende wereld van een echte DIVA en maak een reis door haar huis. Haar butler Jérôme begeleidt je met een autoguide en neemt je mee op een verrassende tocht door de zes prachtige kamers. Hij vertelt je alles over de diamant, juwelen én edelsmeedkunst.

In elke kamer bevinden zich een aantal topstukken waarover Jérôme je graag meer vertelt aan de hand van fictieve hoorspelen. De audiogids is beschikbaar in 3 verschillende talen: Nederlands, Engels en Frans. Tijdens de interactieve tour ontdek je welke DIVA jij bent op de voorziene tablets. Daarnaast vindt je alle informatie terug over de objecten en tot slot leer je in de kluis de kwaliteit van diamanten en zilver beoordelen. Een gemiddeld bezoek duurt één à anderhalf uur. Wil je een aandenken aan deze dag? Aan het einde van het bezoek kan je in de shop nog originele, lokale souvenirs vinden.

Praktische informatie

Het museum is gelegen op de Suikerrui in het hartje van het historische centrum, op wandelafstand van het Steen, de Groenplaats en de Grote Markt. DIVA is rolstoelvriendelijk en geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Kinderen tot 12 jaar hebben zelfs gratis toegang.

Het museum werkt met tijdslots per half uur. Zo wordt het aantal bezoekers per kamer beperkt en heb je genoeg ruimte om je eigen tempo op ontdekking te gaan. Vanwege de tijdslots raden we je aan om je bezoek van tevoren vast te leggen. DIVA is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur, met uitzondering van woensdag. De laatste toegang is 17.00 uur.

Goed om te weten: DIVA werkt cashless en accepteert alleen betaalkaarten. Er zijn verschillende tickets verkrijgbaar. Voor meer informatie over de prijzen en de tentoonstellingen, bezoekt u de website van DIVA Antwerp. 

Deelnemende hotels

Toon filters

Attracties nabij DIVA Museum