Attracties

Musea in Nederland

Musea in Nederland

Ontdek de wereld van Van Gogh en ander cultureel erfgoed

Vincent van Gogh is zonder twijfel een van de meest bekende Nederlandse kunstschilders in ons land. Deze erkenning heeft hij echter pas veel later gekregen. Tijdens zijn leven is namelijk, zover men kan nagaan, maar één schilderij van hem verkocht.

Zijn werk is wereldwijd te bewonderen, zoals in wereldberoemde musea als het Louvre in Parijs, de National Gallery in Londen, de Hermitage in Sint-Petersburg en het Museum of Modern Art in New York.

Samenwerking

Toch is het niet nodig om ver te reizen om zijn kunstwerken te bewonderen. Ook Nederland kent een viertal plekken waar men hiervoor tercht kan en zo meer over het leven van Vincent van Gogh zelf te weten kan komen. Dit zijn het Vincent van Gogh Museum in Amsterdam, het Kröller-Müller Museum in Otterlo, het Vincentre in Nuenen (Van Gogh zijn voormalige geboorteplaats) en het Noordbrabants Museum in 's Hertogenbosch. Met deze vier musea zijn de Van der Valk Hotels & Restaurants een samenwerking aangegaan en hebben aan de hand hiervan een uniek arrangement samengesteld, namelijk:

Het Van Gogh arrangement

Dit arrangement verschilt per hotel, maar heeft minimaal de volgende ingrediënten:

  • 1x overnachting
  • 1x uitgebreik ontbijtbuffet
  • 1x 3-gangendiner
  • 1x entree in een van de vier bovengenoemde musea

Meer dan Van Gogh

Natuurlijk is er op cultureel gebied meer dan Van Gogh te ontdekken. Hieronder staan daarom nog veel meer arrangementen te vinden die hier los van staan, met daarin een bezoek aan een museum, kasteel of andere culturele erfgoederen ingesloten.

Van plan om wat meer over Van Gogh te ontdekken? Of om op een andere manier het een en ander aan cultuur op te snuiven? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Toon filters

Attracties nabij Van Gogh e.a. musea