Amsterdam Centrum

Als er één stad is die u in uw leven bezocht moet hebben, dan is het wel Amsterdam. De hoofdstad van Nederland is een combinatie van cultuur, mooie fietsroutes en een bruisend nachtleven. Van dwalen door de prachtige musea op het Museumplein tot varen over de grachten, Amsterdam Centrum biedt voor ieder wat wils. Verblijf bij Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel en wees in de buurt van alle highlights van de stad!

Beroemde bezienswaardigheden  

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Amsterdam is de Dam. Dit stampvolle plein wemelt dag en nacht van toeristen en locals. Op het plein vind je tal van bezienswaardigheden, zoals het Koninklijk Paleis, wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds en de Nieuwe Kerk, waar belangrijke kunsttentoonstellingen worden gehouden. Aan de zuidkant van de Dam staat het Nationaal Monument, gebouwd ter nagedachtenis aan Nederlandse soldaten en verzetsmensen die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog. 

Veel musea zijn gevestigd in het centrum van Amsterdam aan het zogenaamde Museumplein: hier vind je het wereldberoemde Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Stedelijk Museum. Als je een liefhebber bent van geschiedenis, is het Anne Frank Huis – waar Anne Frank en haar familie zich verstopten voor de nazi's – zeker een bezoekje waard. 

Winkelen 

Amsterdam Centrum biedt veel bijzondere winkels en winkelstraten. De Kalverstraat is de bekendste winkelstraat van Amsterdam, waar je winkels vindt als H&M, Urban Outfitters en Pull & Bear. Nieuwendijk is de oudste winkelstraat van Amsterdam. Naast de grotere winkelketens heb je hier ook talloze kleinere modewinkels en horecagelegenheden. Bent u op zoek naar luxere winkels, plan dan een bezoek aan de P.C. Hooftstraat. Hier wordt u overladen met winkels als Gucci, Hugo Boss en Cartier. De authentieke wijk 9 Straatjes bruist van pittoreske monumenten en heeft een uniek aanbod aan speciaalzaken met vintage producten. Kortom, in Amsterdam zijn winkels te vinden voor iedere shopaholic! 

Fietsen

Ontdek Amsterdam Centrum op de Hollandse manier: op de fiets. Pak een van de huurfietsen van Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel en ga erop uit. Amsterdam biedt veel mooie fietsroutes door de binnenstad en daarbuiten. Fiets door het Amsterdamse Bos, Vondelpark of langs de Amstel. Of fiets van hoogtepunt naar hoogtepunt zonder vermoeide voeten te krijgen! 

Meer ontdekken over Amsterdam Centrum? Bekijk onze toeristische gids en aanbevelingen!