Stedentrips

Amsterdam

Amsterdam

Ontdek Amsterdam

Hoofdstad Amsterdam heeft veel leuke delen om rond te slenteren en de unieke Amsterdams sfeer te proeven. Volle terrassen, hippe winkeltjes, de beroemde grachten en heel veel historische monumenten. Amsterdam wordt niet voor niets één groot open museum genoemd. Ontdek de vele gezichten van deze prachtige stad aan de Amstel.

Museumplein en Jordaan

Bezoek het Museumkwartier met de indrukwekkende, net gerenoveerde Rijksmuseum waar je onder andere de Nachtwacht kunt bewonderen. Aan het Museumplein liggen het befaamde Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum waar onlangs een nieuwe opzichtige vleugel aan is gebouwd. Op de Dam kun je het oorlogsmuseum en het Koninklijk Paleis bewonderen. In de Nieuwe Kerk worden regelmatig exposities georganiseerd. Via de westkant van de Dam, loop je de Jordaan in en kom je onderweg langs het Anne Frank Huis. In de aangrenzende 9 straatjes zijn er allerlei leuke, hippe en bijzondere winkeltjes.

Grachten en pleinen

Een rondvaart door de grachten van Amsterdam is een absolute must. Bij het station liggen rondvaartboten die je langs belangrijke monumenten en historische plekken voert. Je ziet de karakteristieke gevels van de grachtenpanden en ontdekt alles over de bijzondere grachtenstructuur waar Amsterdam bekend om staat. Of pak eens een terrasje langs de grachten, het Leidsche Plein of het Rembrandt plein. Dé manier om de relaxte Amsterdamse sfeer te proeven. Shoppers kunnen naast de 9 straatjes hun geluk op in onder andere de PC Hooftstraat, Van Baerlestraat of de Kalverstraat.

Van plan Amsterdam te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Amsterdam