Stedentrips

Volendam

Volendam

Ontdek Volendam

Volendam is waarschijnlijk een van de meest toeristische dorpjes van Nederland. Jaarlijks komen geïnteresseerden vanuit de hele wereld een kijkje nemen in deze beroemde plaats aan het IJsselmeer. Kom ook eens langs en ervaar de klederdracht, palingvisserij en nostalgie waar Volendam zo bekend om staat.

Sfeervol en ambachtelijk

Het leukste om te doen in Volendam is gewoon rondstruinen door de sfeervolle straatjes vol Oud-Hollandse bijzonderheden. De vele winkels zijn 7 dagen per week open. Je kunt er uiteraard veel souvenirs kopen maar ook voor mode en juwelen zijn er veel winkeltjes. Buitenlandse toeristen laten zich graag fotograferen in klederdracht. Of slenter eens door de haven en zie hoe de visserij er aan het werk is. In de Cheese Factory Volendam zie je hoe ambachtelijke boerenkaas gemaakt wordt.

Traditie en monumenten

De huizen in Volendam zijn gemaakt van hout in typisch Volendamse stijl. Dit is goed te zien aan de Visafslag, een goed bewaard gebleven monument uit 1934 dat je kunt bezichtigen. In het Volendams museum kom je alles te weten over de traditionele manier van leven van Volendammers. De gemeente biedt diverse rondleidingen door de Oude Kom van Volendam langs monumenten en toeristische trekpleisters.

Van plan Volendam te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Volendam