Stedentrips

Hoorn

Hoorn

Ontdek Hoorn

Hoorn (ook wel bekend als de stad van de  ‘Scheepsjongens van de Bontekoe’) kent  een rijke geschiedenis. Met momenten waan je je hier in de  17e en 18e eeuw, waarin de machtige Oost-Indische Compagnie via de scheepvaart handelsbetrekkingen onderhield met Aziatische landen.

Musea

Hoorn kent maar liefst 5 musea, die het bezoeken meer dan waard zijn. Ga voor de verre geschiedenis naar het Westfries Museum.  Ben je geïnteresseerd in het meer recente verleden? Bezoek dan het Museum van de Twintigste Eeuw.  Of maak een reis door de tijd met de stoomtram Hoorn-Medemblik.  Nog niet uitgekeken?  Een bezoek aan het Affiche- en/of Speelgoedmuseum is ook zeker de moeite waard.

Haven

Breng zeker een bezoek aan de haven. Ook hier is een stuk geschiedenis te ervaren. Het lijkt net of de tijd heeft stil gestaan. Bewonder de gemeerde schepen en neem plaats op een gezellig terras.

Sightseeing en shopping

In het centrum van Hoorn vind je allerlei grote winkelstraten met gezellige zijstraten waar de meest leuke winkels gevestigd zijn. Niet zo’n shopfan, maar vind je het wel leuk om de stad te bezichtigen? Maak dan een uitgebreide stadswandeling: de leukste manier om Hoorn te leren kennen.

Jaarlijkse evenementen

Bezoek het 3e weekend van juni de Hoornse Stadsfeesten en geniet van zang, dans, kunst en cultuur, die op verschillende binnen- en buitenpodia ten toon worden gespreid.
Bewonder in augustus het mooie bloementapijt van begonia’s, die ieder jaar op de Roode Steen wordt gelegd,. Of breng deze zelfde maand een bezoek aan de uitgebreide Hoornse Kermis.
In het laatste weekend van oktober kan je genieten van de mooiste klippers, tjalken en botters tijdens de bontekoerace, die jaarlijks wordt georganiseerd ter afsluiting van het vaarseizoen.
Op wekelijkse basis kunt u  bijna elke donderdag de (toeristische) kaasmarkt bezoeken.

Van plan om een bezoek aan deze mooie stad te brengen? Maak uw uitje dan compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Hoorn