Stedentrips

Hilversum

Hilversum

Ontdek Hilversum

Hilversum is dé mediastad van Nederland. Hier zetelen de omroepen en worden de meeste uitzendingen verzorgd. Grote kans dat je er een BN-er tegenkomt. Maar Hilversum biedt meer dan alleen televisie. Het is een bijzondere stad, midden in het groen van Het Gooi. Je komt er fascinerende architectuur tegen en veel exclusieve winkeltjes.

Beeld en Dudok

Een bezoek aan Hilversum kan niet zonder de Beeld & Geluid Experience. In deze permanente tentoonstelling ontdek je de wereld van de media. Van nu en vroeger. Je maakt een indrukwekkende rondtocht door de hoogtepunten van de Nederlandse TV- en radiogeschiedenis. Ga ook eens langs bij het Raadhuis van Hilversum, gebouwd naar het ontwerp van Dudok. Meer van zijn werk kunt u bezichtigen in de Dudok Dependance. Deze wereldberoemde architect heeft veel sporen nagelaten in Hilversum.

Gooi en shops

Even buiten Hilversum bent u in Het Gooi. Huur eens een fiets en geniet van de prachtige natuur en wildleven. Of maak eindeloze wandelingen door de heide en bossen. Vanuit Hilversum kun je kiezen uit diverse wandelroutes. Voor shoppers heeft de gemeente een route ontwikkeld. Deze Shopping, Wining & Dining route begint bij het station en maakt een rondje langs onder andere het Museum Hilversum, Dudok Park en heel veel winkeltjes.

Van plan Hilversum te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Hilversum