Stedentrips

Amersfoort

Amersfoort

Ontdek Amersfoort

Amersfoort is een stad van monumenten. De rijke middeleeuwse geschiedenis leeft voort in maar liefst 350 monumenten met elk een eigen verhaal. En een groene stad. In 2007 werd Amersfoort uitgeroepen tot Groenste Stad van Europa. Dat vind je terug op de vele stadswallen, parken en even buiten het centrum in de bossen en weiden.

Stadmuren en kerken

In de middeleeuwen werd Amersfoort beschermd door stadsmuren met stadspoorten. De overblijfselen daarvan kun je nog goed zien in onder andere de Koppelpoort en de Kamperbinnenpoort. Binnen deze oude muren kun je de historische bezienswaardigheden van Amersfoort bezichtigen zoals de 98 meter hoge Lieve Vrouwetoren, de Sint Joriskerk en de Sint-Franciscus-Xaveriuskerk. In het Museum Flehite kom je alles te weten over de boeiende geschiedenis van deze oude garnizoensstad.

Parken en tuinen

Als Groenste Stad van Europa (2007) heeft Amersfoort een reputatie hoog te houden. Niet alleen in het centrum en op de stadwallen zie je veel groen. Daarbuiten kun je prachtige wandelingen maken door parken en tuinen. Het Park Randerbroek bijvoorbeeld is een landgoed met rivierduinen en bijzondere bomen, planten en dieren waaronder ruim 30 soorten vogels. In het Centrum voor Natuur- en Milieu-Educatie kom je van alles te weten over de bijzondere natuur in en om Amersfoort.

Van plan Amersfoort te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Amersfoort