HOTEL ARA
Unieke locatie aan de Oude Maas

Hotel ARA in Zwijndrecht ligt op een prachtige plek. U volgt eenvoudig de dijk met schapen en boterbloemen. Het is een geliefde locatie voor zowel zakelijke als particuliere gasten.

De verbinding met de ligging in het groen en aan het water komt overal in het hotel terug, ook in de vernieuwingen die de afgelopen jaren zijn doorgevoerd. De hotelkamers zijn opgefrist met onder meer een vloer met een houten uitstraling. Ank van der Valk: “Er is bewust gekozen voor een minimalistische stijl met weinig tierelantijnen, maar wel met sfeervolle details. Alle aandacht moet naar buiten gaan: het uitzicht is het allermooiste. Het is als een boeiend schilderij dat steeds wisselt. Je kijkt vanaf een groot deel van de hotelkamers uit op het water, waar de schepen aan je voorbijvaren.”

De hotelbar kreeg door een restyling met nieuw meubilair een rustigere sfeer. “Bovendien zien we dat de bar steeds meer een verlengde wordt van het terras. Het sluit beter op elkaar aan, zodat ook hier binnen en buiten met elkaar worden verbonden.” Tenslotte is de lounge nog aangepast. Waar voorheen bankstellen stonden, staan nu houten tafels met poefjes en een verrijdbare tafel met barkrukken, waar zakelijke gasten graag aan werken, maar het is ook een plaats die zeer geliefd is voor informele ontvangsten en borrels. “De houten tafels zijn handgemaakt van grote boomstammen, opnieuw een link met de natuur”, Aldus Ank.

Ervaren eventplanners
De natuur is slechts een van de redenen, naast de service en de uitstekende keuken, die Hotel ARA een bijzondere locatie voor een trouwerij maakt. Jaarlijks zijn hier zo’n zestig bruiloften. Het hotel is een officiële trouwlocatie, waardoor de hele trouwdag, van ceremonie tot het feest en overnachting, op deze locatie kan plaatsvinden. Stellen komen al een jaar of anderhalf jaar van tevoren een kijkje nemen. Gedurende de voorbereiding kunnen ze rekenen op de ervaren eventplanners van het hotel.

Ank vertelt: “Het liefst trouwen mensen buiten in onze prachtige tuin, aan de rivier. We kunnen alles regelen, alleen het weer hebben we natuurlijk niet in de hand. Wel kunnen we zorgen voor bescherming door grote, luxe tenten te plaatsen. Onze eventplanners kunnen eigenlijk bijna alles verzorgen. We hebben veel expertise zelf in huis en anders zorgen we daar op een andere manier voor. Wij denken altijd met de gast mee en die flexibiliteit wordt zeer  gewaardeerd. Dat is ons motto: tevreden en stralende gasten! Wij durven te zeggen dat wij hier specialisten zijn in het verzorgen van feesten. Ons team staat garant voor een optimale dag of meerdaags evenement. Met name voor speciale feesten waar veel aandacht moet zijn voor ‘de extra’s’, zoals dat hoort bij zakelijke evenementen en bij bruiloften.”

Midden in de natuur
De grote tuin en de groene omgeving van het hotel bieden veel mogelijkheden. Bedrijven willen steeds vaker een vergadersessie combineren met een buitenactiviteit en daarvoor ben je bij Hotel ARA op het juiste adres. Ank: “Wandelen, fietsen, bootcamp, naar het klimbos; het gebeurt hier allemaal. We zien vaak dat gasten verbaasd zijn dat je hier zo dicht bij de Randstad midden in de natuur zit en toch uitstekend bereikbaar bent. Rotterdam ligt op ongeveer 15 minuten rijden en Dordrecht op 10 minuten.”

‘Het hotel is een officiële trouwlocatie, waardoor de hele trouwdag, van ceremonie tot het feest en overnachting, op deze locatie kan plaatsvinden.