HOTEL BARCAROLA
Uitgebreid met Villa Costa

In het hart van de Spaanse Costa Brava ligt Hotel Barcarola. Het hele jaar door een veelzijdige bestemming. En door de realisatie van Villa Costa aan het zwembad en later nog de nieuwe fitness en spa is er nóg een reden voor een bezoek.

Met bijna vijftig hotelkamers en dertien zespersoons- en achtpersoonsappartementen met balkon of terras kunt u voor een verblijf in Hotel Barcarola uit verschillende kamertypen kiezen. Sinds afgelopen zomer zijn de faciliteiten die het hotel aanbiedt nog groter geworden.

“Vorig jaar maart kregen we de kans om de prachtige villa te kopen die pal naast het hotel ligt”, vertelt Elfi van der Valk van Van der Valk International. “Deze villa wilde de familie al een lange tijd toevoegen aan het hotel, want een hoge muur belemmerde de ruimte bij het zwembad en de tapasbar La Casita. Doordat de villa nu ook bij het hotel getrokken kon worden, is het plaatje compleet en is een droomwens uitgekomen. De sloop van de muur is toen direct in gang gezet zodat afgelopen mei de villa, die we hebben gedoopt tot ‘Villa Costa’, open kon. Villa Costa heeft vier slaapkamers, twee badkamers, een living en een compleet ingerichte keuken en is geschikt voor maximaal acht personen. Bovendien hebben de kamers en de balkons op de bovenste etage zeezicht.”

Overheerlijke Spaanse tapas
De aankoop van de villa zorgde niet alleen voor uitbreiding van de kamercapaciteit. Door het weghalen van de hoge muur kwam er meer lichtinval op het terras van Hotel Barcarola. Elfi: “Het oogde direct zoveel ruimtelijker toen die muur eindelijk weg was. Ook konden we het terras vergroten en heeft het zwembad nu een mooiere, brede entree. Het veranderende aanzicht valt vaste gasten natuurlijk meteen op en iedereen is heel enthousiast. Het grotere terras was bovendien aanleiding om tapasbar La Casita uit te breiden met een open keuken en nieuwe menukaart. Daarop staan, naast uiteraard overheerlijke tapas, kleine gerechten zoals hamburgers en salades, maar ook overheerlijke entrecotes van de Green Egg barbecue. Ook zijn er diverse cocktails verkrijgbaar. Je zit daar buiten op het terras echt geweldig. Door de fleurige bloemen en planten en terracotta kleuren heerst er een authentieke, Spaanse sfeer en in de zomer wordt er vaak live muziek gespeeld.”

Hotel Barcarola heeft nu maar liefst drie restaurants, want naast de tapasbar is er nog restaurant Las Dunas in het hotel. Daar zijn typische Van der Valk-gerechten te verkrijgen, zoals de bekende varkenshaas en schnitzel, maar ook Spaanse specialiteiten zoals paella. Op het strand van de baai Sant Pol, dat op korte loopafstand van het hotel ligt, vind je Tucan Beach voor snacks zoals pizza’s en hamburgers. Komende zomer wordt daar nog een ijssalon aan toegevoegd, waar overheerlijk schepijs wordt gemaakt.

“Elk restaurant heeft een eigen karakter. Genoeg keus dus voor iedere gast”, aldus Elfi. Ze is erg tevreden met het resultaat van alle vernieuwingen, maar heeft voor dit jaar alweer genoeg op de planning staan om Hotel Barcarola nog completer te maken. “Het interieur van Las Dunas gaan we veranderen met ander meubilair en de fitnessruimte zal worden verplaatst naar beneden bij het zwembad voor meer capaciteit en mogelijkheden én er komt een spa bij met een sauna, stoombad en bubbelbad.” 

Sportieve arrangementen
Hotel Barcarola heeft ook een heerlijk dakterras waar plaats is tot wel honderd personen. Een mooie plek voor een feest of event. Elfi: “Wij kunnen arrangementen maken voor bruiloften en incentives voor bedrijven. Er zijn vele mogelijkheden voor een meeting gecombineerd met een culturele of sportieve activiteit. Sowieso is ons aanbod arrangementen heel uitgebreid. Denk aan het leren van de Spaanse taal, het bezoeken van wijngaarden, in het voorjaar een Formule 1 Grand Prix arrangement in Barcelona of de trainingsdagen in februari en diverse sportieve arrangementen. Ons hotel is überhaupt erg geliefd onder sporters. Er komen vaak voetbalclubs uit de hoogste divisies en professionele wielrenteams, met name in de winter, om hier te trainen. De Catalaanse regio met het mooie landschap en de bergen is voor hen ideaal. Ook liggen er prestigieuze golfbanen in de omgeving. Voor fietsers en motorcrossers hebben we een garage onder het hotel waar ze hun waardevolle spullen veilig kunnen achterlaten.”

Ook voor de niet-professionele sporter biedt het hotel een gevarieerd actief aanbod onder de vlag van Van der Valk Vitaal. Het zwembad, fitnessclub en lessen yoga, bootcamp, nordic walking, paddle boarden in de baai zijn slechts enkele opties. “In het hotel zijn bovendien een personal trainer, voedingscoach en fysiotherapeut aanwezig. Er is zelfs een speciaal ‘Stoppen met roken’-arrangement. Hoe fijn is het om dat programma in deze omgeving te volgen?”

Hele jaar door
De uitgebreide faciliteiten en services, zoals de mogelijkheid tot het reserveren van een transfer van en naar het vliegveld van Girona en Barcelona, zijn duidelijk pluspunten van het hotel. Daarbij is door de gunstige ligging aan de Costa Brava de temperatuur tijdens een verblijf in Hotel Barcarola eigenlijk altijd goed. Niet voor niets is het hotel geliefd bij Nederlanders die hier willen overwinteren. “De winters zijn erg zacht. Zelfs in december en januari is het hier vaak nog tussen de vijftien en twintig graden! Het is dan ook heel fijn om hier te verblijven”, vertelt Elfi. “Voor een langer verblijf bieden we appartementen aan op honderd meter van het hotel, direct aan het strand. Gasten kunnen dan toch gebruikmaken van de faciliteiten van het hotel. Er zijn zelfs twee appartementen met een eigen zwembad. En huisdieren zijn bij ons gewoon welkom, iets wat door onze gasten die langer willen blijven vaak erg wordt gewaardeerd. Evenals dat alle medewerkers Nederlands spreken. Zo krijgen ze de kwaliteit die ze gewend zijn van een Van der Valk hotel, maar dan in Spanje!” 

Elfi zelf vindt de kracht van Hotel Barcarola dat iedereen zich er zal thuis voelen. “Van jong tot oud, of je nu lekker wilt relaxen op het strand, sportief eropuit wil trekken of culturele uitstapjes wil maken, het kan hier allemaal. De historische steden Girona en Barcelona en het stadje Figueres met het beroemde Dalí-museum zijn niet ver hiervandaan. Bovendien blijf ik het zeggen: dit is ons pareltje aan de mooiste baai van de Costa Brava in Spanje, in het plaatsje Sant Feliu de Guixols. Van Spanje ben je lange, massale stranden gewend, maar dit is veel pittoresker en romantischer. Je kunt er heel fijn wandelen over de boulevard en langs de rotsen. Het is echt een uniek, authentiek plekje!”