MOOD beach

Dat Curaçao het hele jaar door dé bestemming is voor een droomvakantie, daarvan hoef je niemand te overtuigen. Nu bij Kontiki Beach Resort MOOD beach is geopend, wordt die droomvakantie nog completer.

Terence van der Valk, 5e generatie, en Marlotte Eversdijk vormen bijna drie jaar een directiepaar van Kontiki Beach Resort. In die tijd heeft het koppel niet stilgezeten. Het resort op het Caribische eiland was al voorzien van alle comfort, maar is sinds hun komst naar een hoger niveau getild. Terence: “Op operationeel gebied hebben we grote stappen gemaakt. Zeker nu net MOOD beach is geopend. Deze nieuwe beachclub past helemaal bij ons uitgangspunt: persoonlijke en uitstekende service.”


MOOD beach ligt direct aan het resort, naast Cabana Beach Club. Twee beachclubs zij aan zij, maar toch verschillend, legt Marlotte uit. “De standaard ligbedden van Cabana Beach Club zijn bij het verblijf in het resort inbegrepen, voor MOOD beach geldt een meerprijs. Cabana is groter opgezet met restaurant, vis- en vleesmarkt, snackbar, pizzeria, kidsclub en wekelijkse festivals. MOOD is iets exclusiever, maar ook hier is iedereen welkom.”
Terence vult aan: “MOOD beach is een beachclub zoals die nog niet op Curaçao te vinden was. Je kunt kiezen uit verschillende bedden: comfortbedden en cabana’s. Dat zijn bedden voor meerdere personen met een overklapping. Wij bieden zelfs een VIP-cabana op een vlonder op het water.

'MOOD beach is een beachclub zoals die nog niet op Curaçao te vinden was.' 

Belevenis
Bij MOOD beach kun je de lekkerste drankjes en lunchgerechten krijgen. Op de menukaart staan gerechten uit allerlei werelddelen. Ook voor de inrichting van de beachclub werd inspiratie opgedaan uit andere landen. “MOOD beach is een familieproject geworden”, vertelt Terence. “Susan Kalkman, de vrouw van mijn vader, heeft de aankleding verzorgd en liet zich inspireren door Ibiza, Azië, Afrika en het Caribisch gebied. De combinatie van lichte kleuren en natuurlijke materialen als stof, hout en bamboe sluiten mooi aan bij het resort met de ecologische huisjes. Mijn vader heeft het bouwproces helemaal begeleid. Met Marlotte heb ik het team samengesteld. Zo zijn we samen tot dit geweldige resultaat gekomen. Het is nog mooier geworden dan ik me had voorgesteld. Het is echt een belevenis om hier te zijn.” MOOD beach ligt op een unieke locatie grenzend aan de pier. Marlotte: “Zittend op de vlonders geniet je hier van een waanzinnige zonsondergang. Dit is een perfecte locatie met veel mogelijkheden. Zo willen we op zaterdag lange lunches organiseren met aansluitend livemuziek en op maat gemaakte arrangementen aanbieden voor bruiloften.” Bovendien zijn er plannen voor nog een uitbreiding: een tweede hoofdgebouw bij de lobby met kleedruimtes, een koffiebar en resortshop. “Veel gasten vliegen pas ’s avonds naar huis en kunnen zich dan daar na een dagje strand opfrissen voor hun vertrek”, aldus Terence.


Op deze geweldige plek is het uiteraard fijn werken, waarbij Marlotte en Terence duidelijk een doel voor ogen hebben. Marlotte: “Het belangrijkste is dat gasten tevreden zijn. We zien ook steeds vaker terugkerende gasten, omdat ze hier zo graag komen. Dat is waar we het voor doen!”