Kontiki Beach Resort 
Nieuwbouw van start

Kontiki Beach Resort op Curacao breidt verder uit. Er kwamen twee beachclubs bij en deze zomer wordt gestart met de bouw van een hotelblok met luxe suites. Ook worden er nog vier ecologische huisjes met zestien extra hotelkamers gerealiseerd. 

De afgelopen jaren heeft general manager Terence van Valk, 4e generatie, al veel plannen gerealiseerd op 110 Kontiki. Sinds anderhalf jaar versterkt zijn jongere broer hem op Curacao en runt hij MOOD Beach. Terence vertelt: “Eind 2016 openden we MOOD Beach en, daar kwam eind vorig jaar Wet & Wild beachclub bij. Tussendoor werden we volledig eigenaar van Cabana Beach waardoor we nu bij het hotel twee restaurants en een gezellige beachbar hebben, verspreid over drie beachclubs. Eigenlijk kun je de beachclubs in drie categorieën onderverdelen. Bij MOOD zit je wat exclusiever en heb je luxere ligbedden. Cabana is ruimer opgezet met onder meer een restaurant en een groot strand waar evenementen plaatsvinden. Wet & Wild heeft een heel relaxed sfeertje en staat bekend om de happy hours. Nu hebben we dus drie beachclubs met voor ieder wat wils. Toen Justin terugkwam op Curacao had hij duidelijk de wens om een beachclub te openen met fine dining. Met MOOD heeft hij een fantastisch concept neergezet en hij zit er elke dag bovenop om de kwaliteit te waarborgen. Zonder hem hadden we er nooit zo’n succes van kunnen maken. Zijn passie vind ik mooi om te zien!”

Suites met zeezicht
Momenteel worden de laatste bouwtekeningen goedgekeurd en dan start deze zomer de bouw van 49 kamers. Terence: “In het nieuwe hotelblok worden suites met zeezicht gerealiseerd. Die worden nog luxer dan onze huidige kamers. Het resort heeft nu vier sterren en dan hebben we suites op vier sterren plus niveau. Zo installeren we de nieuwste trends op het gebied van gadgets en hifi en op de begane grond komen 11 beach front suites met directe toegang tot het strand.”

Er is straks keuze uit diverse kamertypes met één of twee slaapkamers. Op de bovenste etage komen zelfs drie grote penthouse suites met een keuken en een balkon. Alles wordt ruim en open opgezet, zodat er optimaal zicht is op de zee. Bovendien krijgen sommige suites een eigen minizwembad. “Op de balkons komen geïntegreerde plungepools. Daarin kun je je lekker dompelen en in de avond genieten van de geweldige zonsondergang op zee.”

De nieuwbouw zal eind 2020 klaar zijn. “In de nieuwbouw maken we ook gebruik van natuurlijke materialen als hout en natuursteen, net zoals bij de ecologische huisjes van het bestaande gedeelte. Het is belangrijk dat alles goed bij elkaar past. Het nieuwe hotelblok krijgt een eigen welkomstbalie, want we willen af van de grote, traditionele receptie. Met nieuwe technologie willen we de inchecktijden gaan verkorten, waardoor onze gasten al tijdens het drinken van hun welkomstdrankje bij aankomst zijn ingecheckt.”

Populaire bestemming
Behalve de suites worden er ook nog vier nieuwe huisjes gebouwd in dezelfde natuurlijke stijl als de rest van het resort. Op basis van feedback die de directie in de afgelopen jaren heeft gekregen, worden de nieuwe kamers aangepast naar de wensen van de gast. Samen met de uitbreiding van de suites is de kamercapaciteit van Kontiki Beach Resort straks bijna verdubbeld. Dat was al langer de wens, vertelt Terence. “We hebben altijd een goede bezetting. Curacao is het hele 
jaar door populair vanwege het warme weer en de mooie stranden.

Het is ook fijn dat op dit Caribisch eiland Nederlands wordt gesproken. Straks hebben we nog meer ruimte en nog meer te bieden aan onze gasten. We vinden het erg belangrijk dat Kontiki dan haar karakter behoudt: knus, met volop privacy. We investeren in net wat meer om hier de perfecte vakantiebestemming te hebben, in een luxe en tropische omgeving.”