Kontiki Beach Resort voor een tropische en luxe vakantie

Op Curaçao is het het hele jaar door genieten van zon, strand en een relaxte sfeer. Een verblijf in Kontiki Beach Resort maakt het helemaal de perfecte vakantiebestemming.

General manager Terence van der Valk zit op het Caribische eiland helemaal op zijn plek. De afgelopen jaren heeft hij al veel vernieuwd in Kontiki en daar komt nog een uitbreiding bij. Terence vertelt: “Momenteel liggen de funderingen voor Kontiki Luxury suites. Ons streven is om eind dit jaar klaar te zijn. Het nieuwe hotelblok bestaat uit 27 suites, een familiesuite met twee slaapkamers en drie penthouses, waarvan twee met een keuken. De huidige kamers in onze ecologische huisjes zijn al luxe, maar in het nieuwe gedeelte bieden we net wat extra’s voor meer beleving, bijvoorbeeld voor een huwelijksreis of speciale familievakantie. Zo hebben de nieuwe suites allemaal zeezicht en krijgt elke kamer een minizwembad, een zogenoemde plungepool, op het balkon.

Ontspannen

Daarbij komen nog vier ecologische huisjes met zestien extra hotelkamers. De nieuwbouw wordt in dezelfde natuurlijke stijl als het huidige resort gebouwd, met veel houtelementen, zodat het op elkaar aansluit. Vervolgens worden de bestaande kamers geüpdatet voor nog meer comfort. Terence: “Het resort is ruim opgezet met veel privacy, dat waarderen gasten enorm. Wij noemen de sfeer tropische luxe. Alles draagt hier bij aan een zorgeloze vakantie.”

Het tropische vakantiegevoel begint al bij aankomst op Kontiki. “Onlangs is de receptie vernieuwd. Er staan nu twee boomstammen als balie. De achterwand vol groene planten past bij ons natuurrijke resort. Bovendien staan onze medewerkers zo dichter bij de gast, dat maakt het gemoedelijker en meer ontspannen. Gasten krijgen direct het gevoel dat ze bij ons op het juiste adres zijn. De vakantie begint meteen goed!”

Optimale kwaliteit

Terence’s broer Justin voegde zich in 2018 bij het managementteam en zus Tiara kwam er een halfjaar geleden bij. Terence licht toe: “Justin houdt zich als de creatieve man bezig met de producten en kwaliteit van de beachclubs. Inmiddels zijn dat er drie met elk hun eigen concept. MOOD is in bohemienstijl met luxere ligbedden. Daar is onlangs de massagesalon naartoe verplaatst. Het is een heerlijke relaxte spa-locatie op het strand geworden. Wet & Wild heeft de bekende happy hours en het ruime Cabana een restaurant en een groot strand. Mijn zus Tiara zorgt voor het personeelsmanagement, daar ligt haar kracht echt. Ook hier aan de andere kant van de wereld wordt dit Van der Valk resort dus echt door onze familie gerund. We hebben een prima taakverdeling. Ieder heeft zijn eigen kracht en er is een goede wisselwerking tussen ons. We hebben hetzelfde doel voor ogen, we willen optimale kwaliteit leveren. Het is erg bijzonder om dat hier samen te mogen doen.” Zeker op zo’n zonnige bestemming. Het eiland is het hele jaar door in trek. Terence benadrukt dat Curaçao meer te bieden heeft dan zon, zee en strand. “De mooie natuur, de ruige noordkust, de Christoffelberg en twee golfbanen bieden veel mogelijkheden. Ook Klein Curaçao is een boottocht waard. In ons resort is een speciale balie om alle activiteiten te boeken, evenals het huren van een auto om het eiland te verkennen.