Van der Valk Hotel Mechelen is geopend

In Mechelen is het afgelopen jaar hard gewerkt en het eindresultaat kunt u dit voorjaar in het Valk Magazine terugzien. Maar u hoeft niet te wachten, Van der Valk Hotel Mechelen heeft haar deuren geopend! In het volgende magazine vindt u een uitgebreide reportage.

Het splinternieuwe hotel is te vinden in een zeker niet nieuw gebouw: het voormalig zwembad de ‘Ouwen Dok’. Dit karakteristieke pand is voor veel Mechelaars een plek met herinneringen. Ooit trokken ze hier nog baantjes, of leerden er zelfs zwemmen. Gelukkig dus dat het gebouw na sluiting in 2001 weer een nieuwe bestemming heeft gekregen. Directeur Roy Wohrmann (vierde generatie Van der Valk): “Heel wat onderdelen van het pand moeten bewaard blijven. Dat maakt het bouwen niet makkelijker, maar al die dingen geven wel iets extra’s als het af is.” Het voormalige zwembad blijft bijvoorbeeld behouden, niet om in te zwemmen, maar dit is nu een grote vijver in de centrale hal, waaraan onze gasten kunnen ontbijten. Ook is deze vijver vanuit 56 van de 124 kamers te zien.”

Terras aan het water
Het toch al ruime pand is vergroot, want een deel van de kamers ligt in een nieuw aangebouwd stuk. Uiteraard heeft het hotel ook een restaurant en brasserie, met zitplaatsen voor ongeveer 200 personen. In het restaurant is een groot live cooking gedeelte voor uitgebreide buffetten. Bij mooi weer wordt het aantal zitplaatsen nog eens verdubbeld, want aan het water bevindt zich een groot terras dat aansluit aan het restaurant. Voor zakelijke gasten of mensen die op zoek zijn naar een mooie feestlocatie zijn zes zalen ingericht, waarvan de grootste een capaciteit heeft van maximaal 500 personen. Ook zijn er twee boardrooms ingericht. De zalen zijn gebouwd in de historische ruimtes. Zo is er één in de voormalige machine kamer, die met zijn hoogte en authentieke industriële details, veel karakter heeft.

Roy Wohrmann: “Onze ligging is echt super. We liggen pal aan de afrit van de E19 en het is maar 500 meter naar het centrum van Mechelen, dus dit is goed te voet te doen of met een van de fietsen die we verhuren. Naast de deur hebben we een parkeerplaats gebouwd met 580 plaatsen en rond het hotel is een heel park aangelegd. Ik ben erg trots op het eindresultaat, dus iedereen mag dit komen bewonderen!”