Van der Valk resort met een ‘Caribisch sausje’

Afgelopen najaar lieten Sander de Jong en Quinty Boersema Nederland achter voor een grote uitdaging: zij startten als nieuw directiepaar van Plaza Beach & Dive Resort Bonaire. Een mooie stap waar ze niet lang over hoefden - maar ook niet konden - nadenken. Dat het hen bevalt op het Happy Island is wel duidelijk!

Sander de Jong werkte ruim drie jaar als assistent general manager in Hotel Amersfoort A1 toen hij aangaf toe te zijn aan iets nieuws. In dezelfde tijd zat de termijn van de directie van Plaza Beach & Dive Resort Bonaire erop. Sander werd gepolst of hij interesse had om die functie in te vullen. “Een geweldige uitdaging die ik samen met mijn vriendin Quinty wel wilde aangaan. Toen is het snel gegaan. Enkele weken later zat ik in het vliegtuig naar Bonaire voor een korte overdracht met de vorige manager. Daarna ging ik terug om Quinty en de rest van mijn koffers te halen.” Quinty werkte eerder ook in Hotel Amersfoort A1, Hotel Oostzaan en bij Kontiki Beach Resort op Curacao. Ook Sander woonde eerder in het buitenland. Toch is het op Bonaire wel even wennen, zegt hij. “Het bevalt uitstekend. Natuurlijk heerst hier een andere cultuur dan in Nederland waar alles sneller gaat. Maar vanaf de eerste dag toen ik de gordijnen opendeed en de blauwe lucht en zee zag, werd ik hier heel fijn wakker.”

‘Zo willen we nog duidelijker de visie van Van der Valk doorvoeren waarin met name het restaurantgedeelte de centrale plek van een hotel vormt. Mét een Caribisch sausje!’

Plannen
Hun ervaring bij andere Van der Valk hotels en hun enthousiasme zorgen voor een frisse wind in het resortteam. Sander: “De vorige manager heeft een goede structuur neergezet waarop wij kunnen doorgaan. Het is een enorme kans die we hebben gekregen, waarbij we eerst de mensen leren kennen en onze weg vinden, maar we kijken zeker naar wat er efficiënter kan. Zo willen we nog duidelijker de visie van Van der Valk doorvoeren waarin met name het restaurantgedeelte de centrale plek van een hotel vormt. Mét een Caribisch sausje! Daarnaast vinden we duurzaamheid belangrijk. Er is een zonnepanelenpark, generators om eigen stroom op te wekken en we willen water gaan oppompen voor eigen gebruik. Dat is erg bijzonder op dit eiland.”

Vernieuwde duikschool
Wie tijdens de vakantie actief bezig wil zijn en de onderwaterwereld wil ontdekken, kan terecht bij duikschool Toucan Diving. Quinty: “Onze duikschool is het afgelopen jaar vernieuwd. Er zijn ervaren dive masters aangetrokken, de duikschool en de boten zijn gemoderniseerd en er is een barretje bijgemaakt. Duikers kunnen daar eten en drinken halen voor onderweg of tussendoor wat pakken om snel weer het water in te gaan. Het is nu echt een compleet, vijfsterren PADI duikcentrum.”

Het mooiste aan Plaza Beach & Dive Resort Bonaire vindt het stel de locatie. “Dit is absoluut de mooiste plek op Bonaire”, zegt Quinty. “Het resort bestaat al ruim twintig jaar en heeft een gezellige tuin, eigen strand én een eigen haven. Ook heb je op veel andere hotellocaties een auto nodig, maar vanaf hier is Kralendijk op loopafstand en is alles dichtbij. Het vliegveld is slechts vijf minuten rijden! Bovendien kunnen duikers vanaf ons zandstrand zo het water in, wat voor Bonaire, met veel rotsen en kliffen, vrij uniek is.”

‘Wie tijdens de vakantie actief bezig wil zijn en de onderwaterwereld wil ontdekken, kan terecht bij duikschool Toucan Diving.’

In het resort is een verblijf op basis van all inclusive mogelijk. Met onder meer winkeltjes, casino, mogelijkheden tot schoonheidsbehandelingen en sportieve activiteiten, heb je er alles bij de hand voor een ontspannen verblijf.

Sander: “Dat is ook waar Bonaire om bekend staat, je komt hier echt tot rust. Maar gasten moeten wel een keertje het resort uitgaan, het eiland is zo mooi. Dat moeten ze ontdekken!”