Meer dan golfen. Serrahn

Midden in de groene regio Mecklenburg-Vorpommern verblijft u bij Van der Valk Golfhotel Serrahn op een bijzondere locatie. Hier kunt u actief zijn op de golfbaan en genieten van de prachtige omgeving.


Golfhotel Serrahn ligt in het noordoosten van Duitsland, op ongeveer zes uur rijden van Nederland. Met haar 34 kamers is dit hotel veel kleiner dan andere Van der Valk hotels. Doordat het hotel kleinschaliger is en omgeven wordt door natuur, is het niet moeilijk om hier tot rust te komen. De groene omgeving biedt ook genoeg mogelijkheden om er tijdens het verblijf op uit te gaan.

General manager Jason van Baal: “De ligging van Golfhotel Serrahn is echt geweldig. Natuurliefhebbers en rustzoekers zitten hier helemaal goed. Toch komen onze gasten grotendeels speciaal voor de golfbaan naar ons toe. Ook veel golfliefhebbers uit deze regio zijn lid van onze golfclub. Zeker sinds de baan een aantal jaren geleden werd uitgebreid van 9-holes naar 18-holes waardoor hij een stuk groter en moeilijker werd, is hij erg in trek.”

Belevenis

De golfbaan ligt rondom het hotel, waardoor u direct de baan op kunt lopen. Hiervoor moet u wel in het bezit zijn van een golfvaardigheidsbewijs. Wie nog nooit gegolfd heeft, kan bij Golfhotel Serrahn kennismaken met deze sport. “We bieden het zogenoemde ‘schnuppergolf’, voor mensen die de sfeer van het golfen willen ‘opsnuiven’ (letterlijk vertaald) legt Jason uit. “Wanneer dat goed bevalt, kunnen gasten hier hun golfvaardigheidsbewijs halen. Onze professionele golftrainer geeft praktijklessen op de baan en leert je de theorie. We bieden hiervoor compleet verzorgde arrangementen inclusief een comfortabel verblijf in ons hotel. Zo kan dus iedereen, van beginners tot ervaren golfers, op onze mooie golfbaan een balletje slaan.”

De baan is omringd door bomen en vijvers en heeft een prachtige ligging aan het heldere water van het Krakower Meer, onderdeel van het Mecklenburgse merenplateau: het grootste aaneengesloten merengebied van Europa. Het aangrenzende groene heuvellandschap zorgt ervoor dat u tijdens het golfen een prachtig uitzicht heeft. Jason: “Dat, plus een perfecte conditie van de ondergrond, maken deze golfbaan wel extra speciaal. Die geweldige ambiance zorgt ervoor dat golfen echt een belevenis wordt. Hier ervaar je de mooie combinatie van sport en natuur. Bovendien biedt onze baan volop uitdaging, zelfs voor een professionele golfer.”

"Ook als u niet de golfbaan op wilt, zijn er bij Golfhotel Serrahn genoeg mogelijkheden voor een heerlijke vakantie."

Nieuwe badkamers

Ook als u niet de golfbaan op wilt, zijn er bij Golfhotel Serrahn genoeg mogelijkheden voor een heerlijke vakantie. Het intieme hotel heeft een gezellig restaurant dat een aantal jaar geleden is vernieuwd met modern meubilair. Afgelopen winter vond er opnieuw een verbouwing plaats. In bijna alle hotelkamers zijn de badkamers gerenoveerd. Jason: “Tijdens de winterperiode is de golfbaan dicht, waardoor het wat rustiger is en we tijd hebben om waar nodig te vernieuwen om de gasten de beste kwaliteit te blijven bieden. Een aantal badkamers heeft nu een nieuwe douche, andere ook nog een bad. De 34 kamers zijn bijna allemaal verschillend, we hebben dus, zoals dat heet, geen ‘standaard’ kamers. Ze zijn allemaal even uniek en bijzonder.”

Er helemaal tussenuit

Wie erop uit wil gaan, kan letterlijk alle kanten op. Wandel- en fietsliefhebbers kunnen de mooiste routes in de bosrijke omgeving ontdekken. Bij het hotel zijn gewone fietsen en e-bikes te huur. In de omgeving liggen een vijftal meren voor watersportactiviteiten en strandjes voor zonaanbidders. Voor een stad gaat u naar Rostock of provinciehoofdstad Schwerin. Hotelgasten van Golfhotel Serrahn mogen bovendien gebruik maken van de faciliteiten van Van der Valk Resort Linstow, slechts zes kilometer verderop. Dit complete vakantiepark heeft onder meer een subtropisch zwembad en wellness- en beauty centrum.

“Er is dus bij Golfhotel Serrahn veel meer te doen dan golfen alleen. Of je nu voor de rust komt of juist actief wilt zijn tijdens je verblijf, hier ben je er echt even helemaal tussenuit!”, aldus Jason.

Ook een balletje slaan? Bekijk hier de golfarrangementen!