Nachtje weg in Antwerpen

Tijd voor een citytrip? Ga een nachtje weg naar Antwerpen en beleef Antwerpen met haar architectuur, cultuur en winkelmogelijkheden. Een nachtje weg naar Antwerpen biedt voor ieder wat wils.

Bezienswaardigheden

Antwerpen staat bekend als de stad van de diamant. Verdiep u in de geschiedenis uit de 15de eeuw en bezoek de zes kamers in het DIVA museum onder begeleiding van butler Jérôme. Wandel daarna naar de Grote Markt en bekijk het Centraal Station van Antwerpen, dat in 2010 is verkozen tot het mooiste station van Europa. Liever lekker winkelen tijdens het nachtje weg in Antwerpen? Antwerpen biedt een breed aantal winkels aan, verdeeld in verschillende zones. De meeste winkels zijn gelegen in de binnenstad. Daarnaast kunt u ook overdekt winkelen in het Wijnegem Shopping Center dat wel meer dan 250 winkels heeft.

Historie 

Wist u dat de inwoners van Antwerpen vroeger sinjoren werden genoemd? Antwerpen was van oorsprong een klein dorpje van Brabant en bestond al in de steentijd. Antwerpen ontwikkelde zich snel en kreeg in 1008 een eigen stadszegel. De handel werd in deze tijd steeds belangrijker, waardoor Antwerpen in de 15e eeuw uitgroeide tot een grote stad met één van de grootste havens ter wereld. Tijdens de 80-jarige oorlog was de stad bezet door Spanjaarden die de inwoners ‘señor’ noemden. Daarom werden Antwerpenaren ook wel sinjoren genoemd.

Overnachten

Kom tijdens uw bezoek aan Antwerpen overnachten in één van de nieuwe hotelkamers bij Van der Valk Hotel Antwerpen. Breng tijdens het nachtje weg een bezoek aan Bistro Stiel voor een klassiek Van der Valk ontbijt, lunch of diner. Kom aan het einde van de dag tot rust in het verwarmde zwembad, de sauna of ga actief aan de slag in de fitness. Sluit het nachtje weg vervolgens af met een gezellige borrel in Bar Stiel. Van der Valk Antwerpen is de ideale uitvalsbasis voor een nachtje weg.

Bekijk nu de mogelijkheden