10 jaar Hotel Brussels Airport

Feest! Hotel Brussels Airport bestaat alweer tien jaar! En in een decennium kan er heel wat gebeuren. 

‘Met onze nieuwe kamers zijn we weer future proof.’

Hotel Brussels is helemaal anders dan toen het in 2009 geopend werd. Zo is er inmiddels een sushibar bijgekomen en werden in het aangrenzende gebouw nog extra kamers en zalen gerealiseerd. Twee jaar geleden verschenen daarbij de Superboxes, kleine kamers met veel luxe en extra’s.Ook in het hoofdgebouw is vrijwel alles gerenoveerd. Bijvoorbeeld het restaurant kreeg een heel nieuw interieur en is daarmee een nóg gezelligere plek om te komen genieten van het onbijtbuffet, lunchbuffet op weekdagen of de populaire Zondagsbrunch met live cooking. De gerechten van de à la carte kaart van restaurant Catharina hebben een moderne mediterrane twist en zullen zeker verrassen. Onlangs werd in de (ook vernieuwde) bar een burger concept gelanceerd. Op de kaart staan burgers die absoluut gezien kunnen worden als volledige maaltijd.

Geen half werk
Behalve het restaurant, ondergingen ook de hotel kamers een grondige verbouwing. Afgelopen jaar werden de eerste twee verdiepingen al aangepakt en dit jaar zijn nummer drie en vier aan de beurt. Volgend jaar zullen dan de overgebleven vijfde en zesde etage volgen. Er is niet gekozen voor half werk. Ruud: “vloerbedekking, meubelen, gordijnen, bedden... We hebben alles helemaal vernieuwd, zodat we weer volledig future proof zijn. Voor families met kinderen heeft een heel aantal kamers een tussendeur gekregen en door een lade die uit het bed is te trekken, hebben een aantal kamers standaard een derde slaapplek erbij gekregen. Dit scheelt onze housekeeping niet alleen gesleep met extra bedden, maar ook bieden deze bedden extra comfort.”

Met name in het weekend is Hotel Brussels Airport in trek bij gezinnen. Dit voor een city-trip Brussel of voor het populaire arrangement ‘Park, Sleep en Fly’. Doordeweeks zijn het vooral zakelijke gasten die het hotel bezoeken. Er zijn dan ook zeventien vergaderzalen beschikbaar in allerlei groottes. Ook hier werd afgelopen jaar flink vernieuwd. Niet alleen kreeg het interieur van de zalen een opfrisbeurt, ook op technisch gebied zijn ze weer helemaal up-to-date. Zo zijn er extra tv-schermen bij gekomen, hebben de zalen digitale signalisatie gekregen en hebben ze allemaal een ingebouwde beamer. Ruud: “We hebben flink geïnvesteerd in onze vergadermogelijkheden. Gasten die bij ons vergaderen weten dus dat de zaal helemaal bij de tijd is en voorzien is van de nieuwste technieken. Tel daarbij onze professionele en flexibele staff op en uw meetings hier kunnen alleen maar een succes worden.”