Pats, boem!
Nieuw hotel!

Dynamiet, bulldozers, twee weken slopen en het oude Van der Valk Hotel Nivelles-Sud lag plat. Veertien maanden lang is er hard gewerkt en nu is er een volledig nieuw hotel herrezen. Groter, mooier en beter dan ooit!

Als je het nieuwe hotel binnenkomt, valt meteen de warme luxueuze sfeer op. Een marmeren balie, grote kroonluchter, vele gouden accenten en natuurlijk is ook de toekan goed vertegenwoordigd. Directeur Bob Wohrmann is erg blij met zijn gloednieuwe hotel: “Het is super om helemaal met een schone lei te beginnen.” Keuken, restaurant, bar, zestien zalen, 155 kamers, fitness, wellness en binnenzwembad; alles is volledig nieuw. “In ons 43 jaar oude pand hadden we het nooit helemaal zo kunnen maken als we wilden, je bent dan altijd aan het oplappen. Nu konden mijn vrouw Emilie en ik bedenken hoe ons ideale hotel zou zijn en dat is helemaal verwezenlijkt.”

Op het moment van interviewen is het restaurant net het eerste weekend open geweest. Bob: “Dat was tien dagen eerder dan verwacht. We hadden dan ook helemaal geen reclame gemaakt. Desondanks was het enorm druk en iedereen was gelukkig zeer verrast en enthousiast.” Nadat het oude restaurant dichtging, konden restaurantgasten ruim een jaar terecht in De Orangerie, een pop-up restaurant naast het gebouw. “Zalen hadden we helemaal niet”, vertelt Bob. “We hebben dan ook veel nieuw personeel moeten aannemen om de komende drukte te kunnen opvangen.”

Kip en Live Cooking
Het nieuwe restaurant heeft maar liefst 300 zitplaatsen en een groot Live Cooking buffet met open keuken. Hier is ook de rotisserie te vinden, waar heerlijke kippen gebraden worden. Voor de kindjes is er een grote speelhoek inge-richt, uiteraard met toekandesign. Daarnaast is er een groot terras met heaters onder de parasols en een open haard voor extra sfeer. Ook het brasseriedeel voor het restaurant heeft een luxe haard en tafeltjes die ingericht zijn op de vele gasten die overdag in het hotel afspreken. Bob: “Wat bijvoorbeeld nieuw is, is dat in al deze tafels een draadloze oplader is ingebouwd. Je hoeft je telefoon alleen maar neer te leggen en hij is zo weer vol.” Wie ’s avonds iets wil drinken in het hotel, kan terecht in de Petrusbar, ook weer even sfeervol als alle vernieuwde ruimtes. “We hebben twee duizend liter Jupilertanks staan, daar zit geen CO2 in, dus kan ervan doorgedronken worden zonder hoofdpijn de volgende dag!” zegt Bob lachend.

Modern zalencentrum
De zestien nieuwe zalen zijn een enorme uitbreiding. Er zit een aantal boardrooms bij, maar de zaal boven en de zaal beneden hebben allebei een maximale capaciteit van 1500 personen. Dankzij flexibele wanden zijn de zalen ook kleiner te maken en dus geschikt voor groepen van allerlei groottes. De grote zaal op de bovenverdieping heeft een eigen Live Cooking buffet en is dus ideaal voor brunches, feesten en bruiloften. Bob: “De komende maanden is die zaal al vrijwel alle weekenden gereserveerd!” Ook voor zakelijke bijeenkomsten is deze grote zaal goed te gebruiken. Door middel van een scherm wordt dan het keukentje verborgen, zodat je tijdens een meeting niet onnodig afgeleid wordt. De grote zaal beneden is echt een congreszaal, met een toegang voor auto’s. “Ideaal voor autodealers en grote beurzen”, vertelt Bob trots. “Al onze zalen hebben akoestische plafonds en ingebouwde domotica, hiermee kunnen de gasten zelf hun muziek, airco, schermen en luifels regelen. Ook heeft elke zaal digitale bewegwijzering, zodat gasten heel duidelijk kunnen vinden waar ze moeten zijn.”

Warm interieur
Het hotel had al een buitenzwembad. Deze winter opent daarbij nog een binnenzwembad en een grote wellness met sauna, hammam en massageruimtes. Ook is er een fitness met aansluitend een sportzaal, waarin je bijvoorbeeld yoga of zumbalessen kunt volgen, dit alles geregeld door Kineo Fitness. Met de nieuwbouw zijn er ook veertig kamers bijgekomen, waarvan acht suites met open haard. “We hebben hier heel bewust gekozen voor een warm en tijdloos interieur”, vertelt Bob. De komende tijd wordt de parking nog volledig vernieuwd. Er zijn al 350 plaatsen en dit aantal zal zelfs nog verdubbeld worden. Ook wordt deze winter gestart met het vernieuwen van de 115 ‘oude’ kamers. De gevels worden vernieuwd, zodat het nieuwe en oude pand weer bij elkaar passen, ze krijgen allemaal airco en de badkamers en balkons worden gerenoveerd. Ook de hotelgangen worden opgeknapt, zodat er geen enorme overgang meer is van nieuw naar oud. Bob: “We hebben hier bijna een volledig nieuw hotel neergezet. We hebben hoge verwachtingen voor de komende jaren. In elk geval kunnen we er met dit gebouw weer een hele tijd tegenaan!”