Brugse Ommeland

Brugse Ommeland

Wandelen door het Brugse Ommeland

Het Brugse Ommeland is het gebied rondom Brugge en biedt wandelaars een keur aan routes. Deze streek heeft prachtige kastelen en historische dorpjes. U wandelt er door de bosrijke omgeving van de Brugse groene gordel en het vlakke land van de Zwinstreek. Kanalen en vaarten doorkruizen het landschap.

Grootste bosgebied

Het wandelnetwerk Bulskampveld voert u door bossen en landgoederen met naald- en loofbomen. Dit landschapspark is het grootste bosgebied van West-Vlaanderen. Aan de hand van het wandelnetwerk kunt u er zelf uw ideale wandeltocht uitstippelen. Het Brugse Ommeland biedt verder erfgoedwandelroutes langs bijzondere dorpjes via Groene Halte Routes die u met het openbaar vervoer bij de mooiste natuurplekken brengen.

Werelderfgoed en hoogtepunten

Maak een stadswandeling door het historische centrum van Brugge. Het is niet voor niets een Unesco werelderfgoedstad. U kunt de 13e eeuwse Onze Lieve Vrouwekerk bezichtigen. Of maak een boottochtje langs de beroemde Rozenhoedkaai waarmee u een perfect beeld krijgt van de middeleeuwse stadsbouw. Samen met een groep of alleen kunt u wandelingen maken langs de hoogtepunten zoals de Brugse Reien en het Minnewater.

Boek een arrangement en combineer uw wandeltocht door het Brugse Ommeland met een overnachting in een van onze hotels.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Wandeltochten nabij Brugse Ommeland