Waals-Brabant

Waals-Brabant

Ontdek het veelzijdige Waals-Brabant

Waals-Brabant is een provincie van het Waals Gewest, gelegen in het Franstalige gedeelte van België – Wallonië. Waals-Brabant is een van de jongste provincies van België en tevens de kleinste. Dit zegt echter niks over de hoeveelheid wandelroutes, want die zijn er genoeg! De regio Waals-Brabant is ideaal voor wandelaars die ook geïnteresseerd zijn in historie. Wandel door natuurreservaten, bossen, parken en langs bijzondere kastelen en overige historische hoogtepunten. 

Wandelen in Waals-Brabant

Deze regio is zeer geschikt voor jong en oud, ervaren en recreatief. Diverse wandelroutes lopen door het Zoniënwoud, een bijzonder woud dat is uitgeroepen tot Natura 2000-site, en hiermee onder het Europese netwerk van natuurgebieden valt. Zo brengen diverse routes je door Het Zoniënwoud langs alle historische hoogtepunten. Tijdens deze wandeling is er genoeg te zien! Van oude treinstations tot Boswachtermonumenten en het Jan-Van-Ruusbrouc-museum. Ideaal voor families met kinderen.

Ben jij een ervaren wandelaar? Overweeg dan een van de hikingroutes, zoals de Streek GR Hageland, die je recht door prachtige en diverse landschappen leidt. Van natuurreservaten tot akkers, bossen en wijngaarden, deze route van 151 kilometer is zeer geschikt voor de ervaren wandelaar. 

Natuur en cultuur in Waals-Brabant

Waals-Brabant biedt verschillende natuurgebieden en prachtige parken aan. Wilt u natuur en cultuur combineren? Breng dan een bezoek aan Nivelles, en maak een mooie wandeltocht door Parc de la Dodaine. De wandelliefhebbers met jonge kinderen bezoeken ‘The Provincial domain of Hélécine’ waar men diverse dieren kan spotten in het dierenpark. Daarnaast beschikt dit park over een grote kinderspeeltuin. Een ideaal uitje voor jong en oud. Tot slot biedt het natuurgebied ‘Bois de Lauzelle’ veel mogelijkheden voor de liefhebbers van een rustiger natuurgebied.

Kortom, liefhebbers van wandelaars kunnen in Waals-Brabant kunnen hier hun hart ophalen. Wil jij Waals-Brabant al wandelend ontdekken? Combineer dit dan met een overnachting in een van onze hotels die zich in deze regio bevinden. Zo keer je na een dag wandelen terug in je luxe en comfortabele hotelkamer om na te kunnen genieten en uit te rusten. De volgende ochtend wacht een uitgebreid ontbijtbuffet op je zodat je aangesterkt en voorbereid op pad gaat!

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Wandeltochten nabij Waals-Brabant