Waasland

Waasland

Verken Waasland al wandelend

Het Waasland, ook wel ‘Land van Waas’ genoemd, ligt in de provincie Oost-Vlaanderen en biedt diverse steden zoals Beveren, Sint-Niklaas en Lokeren. Daarnaast staat de regio bekend om haar mooie natuurgebieden. Voor de wandelaars is dit dus een ideale combinatie waarbij natuur en cultuur goed met elkaar gecombineerd kunnen worden. 

Wandelroutes in Waasland

Het Waasland biedt diverse wandelroutes zowel voor de vrijetijds-wandelaar als voor de ervaren wandelaar. Zo heb je keuze uit afstanden vanaf 1 tot 15 kilometer. Wil je geen standaard wandelroute volgen? Geen probleem, dan kan je zelfs jouw eigen wandelroute plannen. De ervaren wandelaars kunnen ook een van de Grote Route paden-routes volgen, waarbij je een route uitkiest die meerdere dagen in beslag zal nemen. Deze routes zijn zeer divers omdat je natuur en cultuur tijdens een meerdaagse wandeling kan combineren. Wil je liever een rolstoelvriendelijke wandeling maken of een familiewandeling met een kinderwagen? Bekijk dan ook de opties van de routes over een grotendeels verharde weg. Dankzij de veelzijdigheid van de regio is er voor iedereen wel een passende route!

Stadswandelingen in Lokeren, Sint-Niklaas en Beveren

Het Waasland is een ideale locatie voor een paar dagen weg. Zo kan je mooie wandeltochten afwisselen met een stedentrip. Lokeren bijvoorbeeld is een prachtige groene stad: perfect voor een prachtige stadswandeling. Huur een boot en bekijk de stad vanaf het water of maak een rondleiding met de vaartboot. U kunt zelfs aanmeren in het centrum. Stap uit op de Markt die bekend staat om haar gezellige terrasjes.
De steden Sint-Niklaas en Beveren zijn ideaal voor een mooie stadswandeling. Bewonder de eeuwenoude monumenten en kastelen in deze sprookjesachtige steden. Neem deel aan een begeleide stadstour en waan je in de Middeleeuwen, leuk voor jong en oud! Tot slot zijn er ook genoeg opties voor de inwendige mens. Verken de gezellige Bourgondische cultuur en proef de lokale keuken op een van de gezellige terrasjes of in een van de vele restaurants.

Kortom, dompel u onder in de cultuur van Waalstad en ervaar zelf hoe bijzonder deze streek is! 

Deelnemende hotels

Toon filters

Wandeltochten nabij Waasland