Midden- en west-Brabant

Midden- en west-Brabant

Wandelen in midden- en west-Brabant

Als je gaat wandelen in Midden- & West-Brabant dan heb je veel verschillende mogelijkheden door zeer gevarieerde landschappen. Van Europa’s grootste aaneengesloten stuifzandgebied de Loonse en Drunense Duinen, tot de Oisterwijkse bossen en vennen, landgoed Gorp en Roovert, de Brabantse wal op de grens met Zeeland en Vlaanderen, of langs de West-Brabantse Waterlinie met imposante forten en natuurpracht. En dan noemen we maar een paar van de vele suggesties!

Uitgestrekte natuurgebieden

Midden- & West-Brabant kent zo’n beetje de meeste en grootst aaneengesloten natuurgebieden van Nederland. We noemden al de Loonse en Drunense Duinen, maar ook Landgoed den Utrecht ten zuiden van Tilburg, de Chaamse bossen of de Baronie van Breda laten je de regio op z’n mooist zien!

Brabantse Wal

Het wandelnetwerk van West-Brabant bevat routes door De Baronie, Wijde Biesbosch Noord, Wijde Biesbosch Zuid en de Brabantse Wal. Met een route over de Brabantse Wal wandel je door bossen en heide. Je komt langs gezellige typisch Brabantse dorpjes. De Wal heeft soms steile delen maar is overwegend goed toegankelijk voor elk type wandelaar. Vooral de poelen en natuurgebiedjes op de route zijn een lust voor het oog.

Van plan een wandeltocht door Midden- en West-Brabant te maken? Maak je uitje dan compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Wandeltochten nabij Midden- & West-Brabant