Groene Hart

Groene Hart

Wandelen door het Groene Hart

In het Groene Hart wandel je vooral door het boerenland van de Randstad. Weidegebieden, waarden en plassen wisselen elkaar af. Het leuke aan deze streek is dat je  langs kaasboerderijtje komt waar je een rondleiding kan krijgen en kaas kunt proeven. In het landschap zie je allerlei weidevogels.

Weilanden en streekproducten

Een aanrader is het land van Wijk en Wouden, een streek tussen Leiden, Alphen aan den Rijn en Zoetermeer. Wandelpaden lopen door de weilanden met koeien, langs Oudhollandse dorpjes en boerderijen met heerlijke streekproducten zoals kaas. Aan de hand van de Toeristische Overstappunten kun je zelf een route samenstellen of je wandeling uitbreiden.

Hofjes en rivieren

De stad Gouda ligt midden in het Groene Hart en biedt hele leuke stadswandelingen aan door het historische centrum. Met of zonder gids maak je kennis met middeleeuwse hoogtepunten, bijzondere stegen en hofjes. Je komt alles te weten over de rivieren die de stad rijk maakten in de Gouden Eeuw. Bezoek ook de Museumhaven, het Tolhuis en de Sint-Janskerk. Gouda is op elke straathoek een historische ontdekking.

Van plan een wandeltocht door de regio het Groene Hart te maken? Maak je uitje dan compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Wandeltochten nabij Groene Hart