Bollenstreek

Bollenstreek

Wandelen door de Bollenstreek

Ga tussen maart en mei naar de Bollenstreek en wandel door de overweldigende bloemenpracht. De bloembollen waar deze streek zo beroemd om is zijn dan uitgekomen en geven een unieke scharkering van kleuren. Bezoek onderweg ook eens de Keukenhof. 

Bloemen en binnenstad

De Bollenstreek ligt tussen Hillegom en Leiden en heeft uitgestrekte velden met bolbloemen zoals tulpen, narcissen en hyacinten. Tijdens het wandelen is dat niet alleen een lust voor het oog maar ook voor de neus. Want er komen heerlijke geuren vrij tijdens de bloei. Ten westen van de Bollenstreek ligt Noordwijk waar je fraaie duin- en strandwandelingen kunt maken. In Leiden zijn er diverse stadswandelingen ontwikkeld waarmee je de historische binnenstad leert kennen. Je komt langs universiteitsgebouwen, hofjes en geboortehuizen van beroemde Leidenaars zoals Rembrandt van Rijn.

De Keukenhof

Het absolute hoogtepunt van de Bollenstreek is de Keukenhof, meestal eind maart open. Hier komen alle bloemsoorten van de streek samen in bloei. Het is een bont attractiepark dat jaarlijks duizenden toeristen trekt. Een bezoek aan de Keukenhof is zelf al een dagwandeling. Als je liever de bezoekers wilt ontwijken kun je ook wandelen door het Keukenhofbosch. Dit bos ligt op een oude duin en heeft vooral eiken, beuken en heel veel rust. Als je goed kijkt zie je klein wild zoals vossen, uilen en konijnen.

Van plan een wandeltocht door de Bollenstreek te maken? Maak je uitje dan compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Wandeltochten nabij Bollenstreek