Alblasserwaard

Alblasserwaard

Wandelen door de Alblasserwaard

De Alblasserwaard is met werelderfgoed Kinderdijk een typisch Oudhollands wandelgebied. Je loopt door het molencomplex dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de strijd tegen het water. Je komt door uitgestrekte polders en weilanden. Je kunt vanalles ontdekken over dit unieke stukje Nederland.

Molens en veenweide

Kinderdijk staat op de Unesco werelderfgoed-lijst. Dit komt vooral door de bijzondere molens die dit gebied rijk is. Je kunt er fraaie wandelingen maken langs de molens. In het Bezoekerscentrum Wisboomgemaal krijg je informatie over het gebied en kun je kiezen uit diverse wandelingen. Van korte, eendagswandelingen tot meerdaagse wandelingen. Vooral het Grote Rivierenpad en het Floris V pad zijn aanraders onder de lange tochten. Veenweide en rustieke boerderijtjes wisselen elkaar af.

Bossen en bootjes

In de rest van de Alblasserwaard kun je ook uitstekend wandelen. Je loopt onder andere door de bossen bij Alblasserdam, het Alblasserbos met eiken, elzen, wilgen en diverse vogelsoorten. Aan de hand van de Toeristische Overstappunten (TOPs) kun je zelf uw wandeling samenstellen. Onderweg zie je onder andere poldermolens, flora en fauna. Stap ook eens in een bootje en ervaar de Alblasserwaard vanaf het water. Een onvergetelijke beleving.

Van plan een wandeltocht door de Alblasserwaard te maken? Maak je uitje dan compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Wandeltochten nabij Alblasserwaard