Rotterdam

Rotterdam

Wandelen in en om Rotterdam

Hoewel Rotterdam niet echt een historisch centrum heeft kun je er toch zeer boeiende wandelingen maken. Met of zonder gids ontdek je kunst op straat en vooruitstrevende architectuur. Even buiten de stad beginnen wandelingen in de natuur van onder andere het Kralingse Bos.

Groene spechten en ooievaars

Ten zuiden van Rotterdam kun je prima wandelen in Het Hoge Bergse Bos. In dit gebied heeft de stad zoveel mogelijk groen spontaan laten groeien. In de Tussenbult leiden paden door wat ruigere delen van het natuurgebied. Daar zie je een bonte scharkering aan broedvogels. Natuurlijk hoort een wandeling door het Kralingse bos bij een bezoek aan Rotterdam. In dit uitgestrekte natuurgebied kun je een rondje om de Kralingse Plas maken. In het bos zie je onder andere groene spechten, ijsvogels en ooievaars.

Kunst en maritieme geschiedenis

De stad Rotterdam heeft verschillende interessante wandelroutes ontwikkeld. In het centrum word je langs openbare kunst geleid van onder andere Zadkine en Rodin. Je komt alles te weten over de moderne architectuur zoals de Kubuswoningen van Piet Blom. In het Scheepvaartkwartier komt de Rotterdamse maritieme geschiedenis tot leven. En in de historische Delfshaven wandel je door een oud stukje Delft in Rotterdam. Deze steden hadden al in de 15e eeuw een band met elkaar.

Van plan een wandeltocht in en om Rotterdam te maken? Maak je uitje dan compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Wandeltochten nabij Rotterdam