Amstelland

Amstelland

Wandelen door Amstelland

Het bijzondere van Amstelland is dat je zo vanuit de stad de natuur in wandelt. Op een steenworp afstand van Amsterdam en Amstelveen waan je je in een groene oase. Alleen maar rust, ruimte en beestjes. Ontdek de achtertuin van Amsterdam.

Smienten en grutto’s

Groengebied Amstelland is niet alleen voor stadse wandelaars een openbaring, ook de doorgewinterde wandelaar komt er nog veel nieuws tegen. Vooral vogels, Smienten, slobeenden en krakeenden komt u veel tegen. Ook kunt u vanuit de observatiehutten de grutto’s en kemphanen bewonderen. 

Veenweide en grienden

Amstelland ligt tussen Amsterdam, Amstelveen, Diemen en Ouder-Amstel. In het gebied liggen twee plassen, de Ouderkerkerplas en Gaasperplas, waar u omheen kunt wandelen. Verder bestaat dit veenweidegebied uit het Diemerbos met wilgen, eiken en essen. De Hoge Dijk is een moerasgebied met rietland en moerasplanten. Ten noorden ligt het voormalige Floriadepark met rosarium, plantentuinen, grienden en andere fraaie beplantingen. Er zijn ook dieren in Amstelland en met een beetje geluk ziet u een wezel, hermelijn of bunzing rondlopen.

Boek een arrangement en combineer uw wandeltocht door Amstelland met een overnachting in een van onze hotels.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Wandeltochten nabij Amstelland