Gooi- en Vechtstreek

Gooi- en Vechtstreek

Wandelen door Gooi- en Vechtstreek

Wandel langs de Vechtplassen met bijzondere dieren en planten. Ontdek de uitgestrekte heide van Het Gooi met stuifzandbergen en wild. Bezichtig de karakertieke 'Witte Bergen'. De Gooi- en Vechtstreek heeft wandelaars verrassend veel te bieden. 

Waterdieren en koekoeksbloemen

De Loosdrechtse plassen maken deel uit van het Vechtplassengebied. Door de hoge kwaliteit van het water zie je er veel verschillende waterdieren. Je kunt er leuke wandeltochten maken zoals de Oppad-Kromme Rade route. Onderweg zie je onder andere moerasbossen met bijzonder bloemen zoals de koekoeksbloem, krabbenscheer, mattenbies en waterviolier.

Stuifzandduinen en buitenplaatsen

Het Gooi is het oudste beschermde natuurgebied van Nederland. Je kunt er over de heide wandelen langs grote stuifzandduinen ofwel ‘Witte Bergen’. Er zijn rietlanden en moerasbossen. En je komt tijdens je wandeltocht langs schitterende buitenplaatsen en landgoederen. Op de heide kom je eeuwenoude grafheuvels uit de Bronstijd tegen.

Van plan een wandeltocht door de Gooi- en Vechtstreek te maken? Maak je uitje dan compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Wandeltochten nabij Gooi- en Vechtstreek