Utrechtse Heuvelrug

Utrechtse Heuvelrug

Wandelen op de Utrechtse Heuvelrug

Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug is een uniek wandelgebied. Je wandelt door de bossen en heiden van dit unieke landschap. Tussen het vele groen zie je de meest uiteenlopende dieren. Ook kun je rondom de bezienswaardigheden wandelen. De kastelen en landgoederen bieden daar alle gelegenheid toe.

Overweldigende natuur

Met zo’n 55 wandelroutes en ruim 100 kilometer aan wandelpaden is de Utrechtse Heuvelrug een wandelgebied bij uitstek. Ondanks de naam zijn de hoogteverschillen zeer mild en kunnen wandelaars van elk niveau genieten van de overweldigende natuur. Je kunt er verschillende wandelroutenetwerken aan elkaar knopen om zo de tocht te maken die het beste bij je past.

Groene entrees en kasteeltuinen

Je start een wandeling altijd vanuit een van de Poorten en Groene Entrees. Daar kun je uw auto parkeren en informatie krijgen over de routes en flora en fauna. Maar je kunt ook wandelingen maken in en om bezienswaardigheden van de Utrechtse Heuvelrug. Bezoek bijvoorbeeld het Huis Doorn waar de laatste Duitse keizer z’n toevlucht zocht. Of bezichtig Slot Zeist en Kasteel Amerongen waar je een rondleiding kunt krijgen en eindeloos kunt wandelen in de kasteeltuinen.

Van plan een wandeltocht door de Utrechtse Heuvelrug te maken? Maak je uitje dan compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Wandeltochten nabij Utrechtse Heuvelrug