Noordoost-Brabant en Meierij

Noordoost-Brabant en Meierij

Wandelen in Noordoost-Brabant en Meierij

Noordoost-Brabant en Meierij zijn voor wandelaars een unieke mogelijkheid om fraaie natuur te combineren met het mooie Brabantse leven. Stad en platteland komen volop aan bod in deze groene streek. Maak kennis met de typische Brabantse gastvrijheid.

Groene Woud

Maak eens een wandeling door het Groene Woud van Noordoost-Brabant. Aan de hand van het Wandelroutenetwerk kun je een zelf een ideale route samenstellen. Dit gebied omvat ruim 30.000 hectare grond en ligt tussen Tilburg, Den Bosch en Eindhoven. Het is uitgeroepen tot Nationaal Landschap en staat vooral bekend om z’n serene rust, heidevelden, moerassen en stuifduinen.

Bossen en gastvrijheid

In natuurgebied De Meierij zijn diverse wandelroutes ontwikkeld die je langs leuke dorpjes en historische steden voeren. Een van de leukste gebieden is de Maashorst. Daar kun je kiezen uit zo’n 6 routes door heide, bossen en langs typisch oud-Brabantse boerderijtjes, sommige boerderijen zijn open voor een rondleiding. Je bent er van harte welkom voor een hapje en een drankje na een lange wandeling. Zo ontdek je de warme gastvrijheid van het Brabantse platteland.

Van plan een wandeltocht door de regio Noordoost-Brabant en Meijerij te maken? Maak je uitje dan compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Wandeltochten nabij Noordoost-Brabant en Meierij