Arnhem en Nijmegen

Arnhem en Nijmegen

Wandelen bij Arnhem en Nijmegen

Wandelen in de omgeving van Arnhem en Nijmegen roept allereerst beelden van de Nijmeegse Wandelvierdaagse op. Dit wandelevenement is uitgegroeid tot een legendarisch evenement waarvoor wandelaars uit de hele wereld komen. Maar buiten die vier dagen hebben Arnhem en Nijmegen nog veel meer te bieden.

Oevers en konikspaarden

Een van de mooiste wandelgebieden is de Gelderse Poort, aan de oevers van de Waal en Rijn. Een vrij drassig gebied zonder paden maar met wilde paarden en runderen. Ontdek de Klompenwaard met z’n Gallowayrunderen en Konikspaarden. Onderweg bezoek je Fort Pannerden uit 1869 dat deel uitmaakt van de IJssellinie. ’t Gelders Eiland bij Tolkamer biedt wandelaars vijf themaroutes waarmee je alles komt te weten over onder andere de strijd tegen het water.

Nijmeegse Wandelvierdaagse

De Nijmeegse Wandelvierdaagse is het hoogtepunt van het jaar in deze omgeving. Jaarlijks doen zo’n 50.000 doorgewinterde wandelaars mee aan deze grootste wandelmars ter wereld. Enige voorbereiding is beslist aan te raden want je loopt per dag ongeveer 40 kilometer. Na afloop barst er een groot feest los in Nijmegen en omringende gemeenten.

Van plan een wandeltocht door de regio Arnhem en Nijmegen te maken? Maak je uitje dan compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Wandeltochten nabij Arnhem en Nijmegen